{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Tvrdi Dijego Godin
Konteov Inter kao Čolov Atletiko

Još sredinom prošle sezone se znalo da prvo Interovo pojačanje biti Dijego Godin. Iskusni Urugvajac je tada rešio da stavi tačku na karijeru u Atletiku i da pređe u Inter na kraju sezone kao slobodan igrač.

Došao je kao veliko i provereno pojačanje koje iskustvom treba da učvrsti Interov defanzivni bedem jer se u Seriji A titule osvajaju odbranom. A Urugvajac je jedan od najboljih štopera sveta u minuloj deceniji, a sa Atletikom je uspeo da prekine dominaciju Reala i Barselone španskim fudbalom i osvoji titulu. Interovi navijači bi voleli da isto uradi i Juventusu u Italiji.
„U Interu vidim mnogo stvari koji me podsećaju Atletikov tim koji je osvojio titulu 2014. godine. Atmosfera u svlačionici, timski duh, želja za zajedništvom, rad na treninzima... Naravno, i entuzijazam navijača. Osećaju iste stvari“, kaže Godin.   

Očekivao je da će raditi sa Lučanom Spaletijem, ali ga je na mestu trenera dočekao Antonio Konte.
„Najbolja stvar da povučemo palarlelu je trener. U Madridu sam imao Čola Simeonea, a ovde Antonija Kontea. Ključna stvar je imati trenere sa takvim karakterom, koji vas uvek maksimalno motivišu. Jako su slični. Pogledajte ih samo kako preživljavaju utakmice. Igrač na terenu oseti tu njihovu energiju, a garantujem vam da je isto i na treninzima. Imati trenera sa tako čvrstom verom u svoje ideje je ključna stvar za igrače“.

Najveći Interov test od početka sezone biće gradski derbi u subotu sa Milanom.
„Inter mora da radi ono što je Atletiko radio te sezone. Samo da ide utakmicu po utakmicu. Slična je situacija. Nikad nisam igrao milanski derbi, ali znam šta znači navijačima. Ovo su utakmice u kojima moramo da učinimo navijače ponosnim. Jer, oni su mnogo važni. Svakom klubu je potreban entuzijazam i vetar u leđa od navijača. U dobrim, i u lošim  trenucima. Klupska vizija, igrači, trener, navijači. Inter sve to ima“.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×