{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Konte pred Lacio: Derbi dva autsajdera u šampionskoj trci! Ne treba nam “čelendž“, dovoljno je problema sa VAR sistemom...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 24
“Lacio se konsolidovao, osvojio Kup Italije prošle i Superkup ove sezone. Pojačali su se dobro i uspeli da zadrže kostur tima s najjačim igračima. Na kraju, ne i najmanje važno – Simone Inzagi je odradio fantastičan posao, tako da je njihov rast neizbežan. Plan, vizija i strpljenje su počeli da se isplaćuju“, nahvalio je trener Intera svoje protivnike...
no_image.png

Posle mnogo godina stvoreni su svi uslovi da ponovo gledamo spektakularnu šampionsku trku u Seriji A sa tri kluba – Juventusom, Interom i Lacijem.

Razlika između tri kluba je samo jedan bod, a upravo će se Inter i Lacio sastati u derbiju kola, posle čega će nam biti jasnije ko ima više snage da se bori s Juventusom za šampionsku krunu. Ako pitate Antonija Kontea – Juventus i Inter su autsajderi u trci sa Juventusom.
“Ovu utakmicu bih mogao da nazovem borbom dvojice autsajdera. To je najbolja definicija. Lacio je mnogo puta dosad pokazao snagu i siguran sam da će ići na pobedu, kao i mi. Svako ima svoju strategiju, pokušaće da iskoriste protivnikove slabosti i iskoristi svoje vrline“, priča Konte.

Nahvalio je bivši selektor Italije i trener Juventusa Nebeskoplave i ukazao poštovanje za sve što su Simone Inzagi i njegovi igrači napravili.
“Lacio se konsolidovao, osvojio Kup Italije prošle i Superkup ove sezone. Pojačali su se dobro i uspeli da zadrže kostur tima s najjačim igračima. Na kraju, ne i najmanje važno – Simone Inzagi je odradio fantastičan posao, tako da je njihov rast neizbežan. Plan, vizija i strpljenje su počeli da se isplaćuju“.

Inter i Lacio su pod komandom Kontea, odnosno Inzagija počeli da forsiraju igru sa trojicom štopera, što bi predstojeći duel da učini još zanimljivijim.
“Tu su krilni igrači najvažniji, posebno kada su taktički sistemi identični. Lacio takođe igra sa dvojicom napadača, plus Sergej Milinković Savić koji vuče loptu napred. Nadam se da će utakmica biti zanimljiva za sve koji je budu gledali. Ovo su dva tima koja će pokušati da nadigraju protivnika i nadam se da će bolji da pobedi“.

Interova verzija Sergeja Milinković Savića trebalo bi da bude Kristijan Eriksen, zbog toga se nameće pitanje – hoće li Danac igrati od starta?
“On radi s nama, razume situaciju i šta želimo od njega. Ne bih voleo da ga požurujem, osim ako situacija nije alarmantna, ako da je logično da njegove igre ne budu dobre na početku. Počeće utakmicu onog trenutka kada budem osetio da je spreman“.

Mnogo se ove sezone priča o odlukama VAR sistema i koliko je pomoć video nadzora imala direktnog uticaja na neke odluke u fudbal, a odnedavno se pominje mogućnost uvođenja “čelendž“ sistema kakav postoji u tenisu. Konte nije oduševljen...
“Iskreno, ni najmanje mi se ne sviđa ta priča o čelendžu, ne bi trebalo da je bude u fudbalu. Ako je situacija čista, nema potrebe da se gleda ponovo. Već imamo dovoljno problema sa VAR sistemom. Ako gledamo utakmicu na televiziji i snimak pokazuje da je situacija čista, odluka ne bi trebalo da bude dovođena u pitanje. Samim tim čelendž postaje nepotreban“.

Konte nije sam u ovoj borbi, pošto je ruku protiv uvođenja “čelendž“ sistema digao i Đan Pjero Gasperini iz Atalante, kao i Simone Inzagi. Problem je što pojedini treneri smatraju da se određene situacije ne tretiraju na isti način, zbog čega bi trebalo da postoji ovaj dodatak...
“Jasno je da postoje određene poteškoće. Videli smo već nekoliko situacija koje su mnoge ostavile u šoku. Kada to kažem, nadam se da svaka greška koja se dogodi slučajna. Onog trenutka kada počnete da sumnjate u nečije odluke, tada nastaje problem. U prošlosti je bilo nekih ozbiljnih grešaka i nadam se da će ih s vremenom biti svre manje“.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×