{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kondicioni PSŽ-a pod baražnom paljbom, Subotić otkriva: Emrea Mora je terao da na četiri noge puzi oko terena

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
I u “belom svetu” driluju igrače
Kondicioni PSŽ-a pod baražnom paljbom, Subotić otkriva: Emrea Mora je terao da na četiri noge puzi oko terena
Neven Subotić

Bilo je takvih situacija i-ha po Superligi. U Lučanima su Vladimira Radivojevića terali da trči po najvećem suncu, igrači Crvene zvezde su svojevremeno na sve moguće načine “bušili” Zdenjeka Zemana i pričali kako nije normalno da se tolike distane trče po betonu. Ali nisu sukobi fudbalera i kondicionih trenera karakteristični samo za srpski fudbal. Ovih dana velika frka i u Pari Sen Žermenu. Rajner Šrej, asistent Tomasa Tuhela za spremu igrača, pod baražnom je paljbom zbog toga što su u timu Svetaca trenutno čak petorica povređenih igrača.

U ambulanti su trenutno Kilijam Mbape, Edinson Kavani, Ander Erera, Julijan Draksler i Tilo Kerer, a nije mali broj onih koji smatraju da je baš Šrej, već osam godina Tuhelov pomoćnik, prvo u Majncu, zatim u Borusiji Dortmund i sada Pari Sen Žermenu, preforsirao igrače.
“Iznad svega, Rajner voli svoj posao. On je stara škola. Svakog leta traži ozbiljan rad kako bi se izbegle povrede i kako bi u ključnom period sezone, u martu i aprilu, ekipa bila u top formi. Jesu to teške metode, ali se isplaćuju”, kaže za Parizjen Neven Subotić, koji je od 2015. do januara 2017. sarađivao sa Šrejom u Dortmundu.

Nije da se žali. Subotiću je čak bivši kondicioni drag lik. Što je mnogo bitnije, drag je Tuhelu, koji u svakom klubu insistira na dijeti igrača zasnovanoj baš na Šrejovoj knjizi: “Škola savršenog fudbala”. Međutim, igrači nisu oduševljeni. Bar ne svi. Neki imaju i dobrog povoda. Subotić otkriva slučaj koji se desio Emreu Moru, sada igraču Selte na pozajmici u Galatasaraju.
Na početku sam se i ja pitao da li su određene vežbe koje nas je terao da radimo zaista deo fudbala. Bile su jako čudne.  Međutim, ubrzo sam shvatio da mogu da pomognu prilikom nekih situacija na utakmici”, brani Subotić bivšeg trenera.

Iako i on priznaje da je Šrej umeo da pretera. Najblaže rečeno.
Umeo je da pređe granicu kada je u pitanju njegov odnos sa igračima. Bio je nemilosrdan prema tada mladom Emreu Moru u Dortmundu. Jednom mu je pripremio paklen trening tokom kog je Mor morao da na sve četiri noge dugo puzi oko terena. Bili smo šokirani. Nekoliko se igrača žalilo na intenzitet rada, tvrdili su da je umeo da ih iscedi pre utakmice, pa su bili potrošeni pre njenog kraja”.

Tuhel ipak veruje u Šreja. Mada ako ove godine ne napravi neki iskorak pitanje je koliko će Tuhelu verovati na Parku prinčeva.

(FOTO: Reuters)

×