{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Konačno pao dogovor - Rafinja u Betisu, Barsa dobija 1.500.000 za pozajmicu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Otkupna klauzula na kraju sezone iznosiće 25.000.000
Konačno pao dogovor - Rafinja u Betisu, Barsa dobija 1.500.000 za pozajmicu

Barselona i Betis postigli su dogovor oko transfera, odnosno pozajmice Rafinje Alkantare. Brazilski vezista stiže na stadion Benito Viljamarin, a Betis će tu pozajmicu da plati 1.500.000 evra, uz dodatnih 500.000 u slučaju da se klub iz Sevilje kvalifikuje za Ligu šampiona.

Prema dogovoru dva kluba, Betis će preuzeti i kompletnu Rafinjinu godišnju platu za novu sezonu. I ne samo to. U sporazumu dva kluba postoji klauzula, doduše nije obavezujuća, da će Betis na kraju sezone moći da otkupi Rafinjin ugovor za 25.000.000 evra.

Ovim dogovorom trebalo bi da budu zadovoljne sve tri strane. Rafinja, jer će dobiti minute za igru i postići određeni kontinuitet, Betis će dobiti igrača koji će da pravi razliku na terenu, a Barselona će možda konačno dočekati da ovaj momak u potpunosti pokaže potencijal.

Trener Ernesto Valverde je tokom letnjih priprema bio zadovoljam partijama Rafinje, ali je konkurencija u Barseloni na toj poziciji veoma jaka. Tokom prelaznog roka stigli su Artur i Arturo Vidal, a tokom zime je došao Filipe Kutinjo.

U ovoj konstelaciji snaga za Rafinju zaista nema mesta u timu Barselone. Nije bilo ni prošle, pa je ovaj vezista igrao na pozajmici u Interu. Nerazuri su ga u jednom trenutku imali u vidu i za ovo leta, međutim, otkupna klauzula iznosila je 38.000.000 evra.

Pritom, čelnici italijanskog kluba okrenuli su se drugim rešenjima, pre svega pokušaju da se dovede Luka Modrić, ali im to nije pošlo za rukom, a šansu za dovođenje Rafinje iskoristio je Betis.

Foto: Action images

Najnovije vesti


×