{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Srpsko-belgijski golman mogao bi da dobije novi angažman tokom leta
Kompani vodi Mileta Svilara iz Benfike?

Karijera mladog golmana Mileta Svilara izgrađena je pod velom misterije. Ni danas nisu razjašnjene okolnosti zbog kojih je krajem avgusta 2017. godine prešao u Benfiku gotovo niotkuda. Takođe, i dalje nije poznato da li će sin nekada slavnog golmana Ratka braniti za Srbiju ili Belgiju u budućnosti, jer iako su postojale jasne naznake da će Svilar izabrati Orlove, spekuliše se da će na kraju ipak obući dres Crvenih đavola, pošto je tamo i rođen.

Mile Svilar u Benfiki nije dobio preveliki prostor za rast i razvoj u prvom timu. Nastupio je svega 13 puta ove sezone, uz 12 primljenih golova i uglavnom je bio zamena Odisejasu Vlahomidosu. Zbog toga će najverovatnije tokom leta morati da promeni sredinu, kako bi pokušao da dobije više minuta.

Belgijska televizija RTBF javlja da je Svilar pik novog igrača-trenera Anderlehta Vensana Kompanija i da će pokušati da ga vrati u klub gde je i ponikao davne 2010. godine. Naime, Benfika i želi da Svilar dobije vreme na gol-liniji, dok Anderleht razmišlja o tome da mladog čuvara mreže dovede samo na jednogodišnju pozajmicu.

Naime, Svilar bi tako postao konkurencija nešto starijem Tomi Didilonu, jednom od retkih fudbalera koji su pokazali nešto konkretno u sezoni koja nije bila nimalo lepršava za Anderleht. U prevodu, Svilarova situacija ne bi se značajno izmenila, osim ako se klubovi ne bi dogovorili da se dužnosti dvojice golmana ravnopravno podele.

Benfika sa Svilarom ima aktivni ugovor do juna 2022. godine, a njegova vrednost procenjena je na 2.000.000 evra.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×