{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Logično, s obzirom da je Anderleht loše počeo sezonu
Kompani odstupio s mesta trenera-igrača

Anderleht uvek ima šampionske ambicije, s kakvim god timom raspolagao. Takvu ideju, tačnije cilj imao je i Vensan Kompani kada je posle 11 punih godina rešio da stavi tačku na zlatnu eru u Mančester Sitiju i vrati se u dečački klub u ulozi trenera-igrača.

Ali, posle samo četiri kola rešio je da se povuče. Logično, s obzirom da je Anderleht loše počeo sezonu. Od mogućih dvanaest bodova klub iz Brisela uzeo je samo dva, pa je Kompani brzo shvatio da trenerski posao, bar u ovom trenutku, nije za njega. Zato će odsad obavljati samo kapitensku funkciju u klubu.

Njega će u trenerskoj ulozi zameniti Sajmon Dejvis, nekadašnji šef akademije Mančester Sitija, do danas trener u stručnom štabu briselskog velikana.
“Igrači i stručni štab rade na tome da pronađu pravi sistem koji svima odgovara. Uvek će biti promena, pogotovo na startu novog projekta. Ništa ne može da se promeni preko noći. Potrebni su nam mir i stabilnost kako bismo te promene sproveli u delo. Za početak, Vensan će odsad biti samo kapiten ove ekipe, ne i trener. On želi da se koncentriše samo na igračku karijeru i da ove momke vodi do uspeha“, poručio je Dejvis.

Kompanijeva ideja da u Anderlehtu forsira stil Pepa Gvardiole naišao je na veliku kritiku javnosti, ali Dejvis najavljuje da neće odustati od te ideje.
“Vensan voli klub i želi da mu pruži svoje znanje i sve što je stekao tokom godina. Važno je da ima pravu asistenciju i usmerenje, a ja ću pokušati to da mu omogućim kao trener. Vini želi uspeh, kao i svi mi, to navijači zaslužuju“.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×