{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kompani nudi rešenje: Pokriva primanja igrača koji neće da im se smanji plata

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Lep gest kapitena belgijskog kluba
no_image.png

Koronavirus opasno drma Anderleht. Izvršni direktor kluba, Karel van Etvelt, priznao je da klubu preti bankrot ukoliko situacija sa nevidljivom pošasti potraje, te su u upravi odlučili da preduzmu određene mere kako bi sprečili krah. Prva od njih bila je otpuštanje legende kluba, a sada pomoćnog trenera Para Zetenberga, kako bi se uštedelo zbog neočekivanog finansijskog minusa. Nešto što ne priliči velikanu kakav je Anderleht, ali teška vremena zahtevaju očajničke mere.

Pre nekoliko dana, činilo se da je došlo do dogovora između kluba i igrača. Fudbaleri su pristali da se odreknu jednog dela plate, kojim bi klub uštedeo 3.000.000 evra. Međutim, danas su u Nerpedeu, gde se nalazi trening centar ljubičasto-belih, obavljeni novi pregovori, a uprava je, prema rečima igrača, iznela potpuno drugačiji plan. Novi zahtev kluba bio je da fudbaleri “oproste“ jednu mesečnu platu, predlog koji se razlikovao u odnosu na prethodni, a koji su pojedini igrači odbili.

Kao potencijalno rešenje javio se kapiten kluba, Vensan Kompani. Prema navodima belgijskog lista Het Laatste Nieuws, legenda Mančester Sitija ponudila je da fudbalerima koji nisu pristali na zahtev, isplati njihove plate. Lep gest čoveka koji je karijeru i počeo u Anderlehtu, ali upravni odbor smatra neprihvatljivim da deo svlačionice ne želi da pokaže solidarnost.

U svakom slučaju, nimalo prijatna situacija u belgijskom klubu. Anderleht finansijski ne stoji dobro i mora da misli na svaki evro.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×