{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Promene u PLS
Kolubara prvoligaš, Bežanija ide u najniži rang

Šuškalo se prethodnih dana o mogućim promenama u Prvoj ligi Srbije, a čaršijske priče ispostavile su se – tačnim. Mesto Bežanije, koja je odustala od učešća u drugom rangu takmičenja našeg fudbala, popuniće Kolubara, iako je u minuloj sezoni Srpske lige „Beograd“ zauzela treće mesto, iza Grafičara (direktno ušao) i IMT-a.

Potvrda te informacije stigla je od Jovana Šurbatovića, generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije.
Dobili smo zvanični dopis u kome Bežanija moli FSS za razumevanje, jer zbog finansijske situacije nije u mogućnosti da igra Prvu ligu. Izvršni odbor FSS, shodno ovlašćenjima, doneće danas odluku o popuni Prve lige, na osnovu kriterijuma o finansijskim i infrastrukturnim mogućnostima klubova“, rekao je Šurbatović Sportskom žurnalu.

Postavlja se logično pitanje: šta će biti sa Bežanijom? Da li će se spustiti samo jedan rang niže, u Srpsku ligu ili će morati da krene od prvog stepenika.
Bežanija bi trebalo da se takmiči u najnižem rangu, ali pre te odluke FSS prosleđuje disciplinskim organima zahtev za proces zbog neispunjenja takmičarskih uslova. U toku dana, posle sednice IO FSS, Izvršni odbor FS Beograda sastaće se i odlućiti o ostalim popunama“, dodao je Šurbatović.

Prva liga Srbije počinje 2. avgusta, a na otvaranju će, u Gornjem Milanovcu, igrati Melatac – Zemun.

Najnovije vesti


×