{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Gazda Lacija sada uživa
Koliko košta Milinković Savić? Nema cenu

Sergej Milinković Savić je opet momak o kojem priča Italija. Pored „bergkampovskog“ gola kojim je slomio Juventus, Srbin je u meču protiv aktuelnih šampiona pružio sjajnu partiju i po mnogim izveštajima bio jedan od najboljih na terenu.

Dovoljno da italijanska javnost opet počne sa hvalospevima, ali i da potegne pitanje transfera koji se najavljuje skoro dve godine. Juventus i Inter se najavljuju kao klubovi koji će ukrstiti koplja u borbi za potpis srpskog veziste. Naravno, ako gazda Klaudio Lotito bude razuman i pristane na neku realnu cenu. Marota prati Sergeja godinama, Konte nema ništa protiv, ali i u Juventusu ga vide u nekoj porjekciji. Ipak, za sada se ne čini da je Lotito spreman za normalne pregovore...

Upitan da prokomentariše vrednost Milinković Savića, odgovorio je:
Koliko košta Milinković Savić? Mi nismo supermarket pa da platite jednog, a dobijete dvojicu. Milinković Savić je blago kluba, dobro mu je to gde jeste i nikad ga niko nije stavljao na prodaju sa određenom cenom“, rekao je Lotito za TV šou Tiki-taka.

Ipak, italijanski mediji ne veruju mnogo Lotitovim rečima. Prema njihovim infromacijama, Milinković Savić ima cenu koju je Lotito odredio i ona nije manja od 100.000.000 evra. Za sada je to cifra kojoj se niko nije približio i koju niko ne želi plati. I pored svih pominjanih klubova, sa konkretnim ponudama za Sergeja su do sada izlazili samo Milan u leto 2018. godine i Mančester Junajted prošlog leta, ali se čekao i rasplet sa nekim drugim transferima.

Sergej je prošle sezone pao u formi i samim tim mu je pala i cena, ali ove sezone je jedan od glavnih arhitekti sjajnih rezultata Lacija koji je nanizao sedam prvenstvenih pobeda i ušao u borbu za titulu. Iako igra nešto povučenije nego lane, Milinković Savić je nezamenjiv i jedan od ključnih igrača. Na 19 utakmica je zabeležio četiri gola i šest asistencija. Sa Imobileom, Koreom i Albertom čini poker glavnih aduta trenera Inzagija.

Ako njih četvorica zadrže formu, Lacio bi mogao da se umeša u borbu za titulu i gotovo sigurno da obezbedi toliko čekani plasman u Ligu šampiona koji mu izmiče prethodnih godina. A sa novcem od Lige šampiona, možda i Lotito konačno odreši kesu za pojačanja i napravi tim dostojan borbe za titulu. Ili da poveća ugovore nosiocima igre. Dosadašnje ponude Milinković Saviću da produži ugovor po istim finansijskim uslovima iz aktuelnog ugovora, nisu prihvaćene.  

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×