{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kokeza: U sredu odluka o nastavku sezone, biće kako većina klubova odluči

/ Izvor: mozzartsport, tanjug
Komentari: 10
“Klubovi će glasati da li su za odigravanje četiri ili 11 kola”, kaže predsednik FSS-a
Kokeza: U sredu odluka o nastavku sezone, biće kako većina klubova odluči

Sve smo bliže nastavku fudbalske sezone u Srbiji. Nema više dileme da će se lopta ponovo zakotrljati i da će se prvenstvo privesti kraju, samo je još nepoznato u kojem će formatu Superliga biti dovedena do cilja.

Deo klubova zagovara ideju da se odigraju samo još četiri kola, bez plej-ofa posle toga, drugi su za to da se odigra sve, a to bi bilo još 11 rundi do prolaska kroz cilj.

Konačna odluka o tome, kao i o datumu kada će se lopta pomeriti s centra, na kojem stoji skoro dva meseca, biće doneta u sredu, saopštio je Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije.
Kao i do sada pratili smo odluke Vlade Republike Srbije, trudili se da se ponašamo maksimalno odgovorno, da zdravlje bude na prvom mestu, pa onda sve ostalo i u odnosu na trenutne okolnosti realno je očekivati da se krajem maja nastavi fudbalska sezona u Srbiji. U sredu se održava Izvršni odbor FS Srbije posle kojege ćemo imati i konkretnije informacije”, istakao je Kokeza u razgovoru za Tanjug.

Na Izvršnom odboru će se lomiti koplja oko formata takmičenja, jer će biti glasanja, pa kako odluči većina.
Klubovima Super i Prve lige poslali smo dopis u kojem očekujemo da se izjasne i zvaničnim putem saopšte svoj stav u vezi sa nastavkom takmičenja. Konkretno - da li su za opciju sa 11 ili sa četiri kola do kraja prvenstva. Vodićemo se stavom većine odnosno uskladićemo završetak prvenstva kako bude tražilo više klubova. Kup takmičenje se nastavlja bez bilo kakvih promena”.

Glas večitih rivala, ipak, neće biti jači od ostalih.
Poštujemo Crvenu zvezdu i Partizan kao dva naša najveća kluba. I uvažavamo njihove stavove. Kao što sam rekao, vodićemo se mišljenjem većine klubova”.

Odluka da li će se igrati samo četiri ili svih 11 kola uticaće i na izgled Superlige za narednu sezonu, otkrio je Kokeza. Ukoliko se ne bude igrao plej-of, liga će, najverovatnije, morati da se proširi.
Ako bude 11 kola ništa nećemo menjati i o tome se neće ni diskutovati. U slučaju da budu četiri kola, obavićemo dodatne konsultacije sa klubovima. I ako se dogodi da bude proširenja, to bi bile posebne odluke organa FS Srbije koje bi se odnosile samo za ovu sezonu”, objasnio je Kokeza.

Samo da lopta najzad krene s centra…

Foto: Starsport©

Najnovije vesti


×