{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kokeza: Tumbaković nas vodi na Euro, ekipi falilo jedinstva

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 27
“Nije bilo nijednog trenutka priče o odlasku selektora“, uverava predsednik FSS
Kokeza: Tumbaković nas vodi na Euro, ekipi falilo jedinstva

Sportski direktor Vladimir Matijašević prvi je pokušao da prekine urbane glasine o smeni za kormilom reprezentacije Srbije, a kad su one nastavile da kolaju, istina više u kuloarskim krugovima no u medijima, javio se i predsednik FSS. Slaviša Kokeza u intervjuu za Blic tvrdi: status Ljubiše Tumbakovića nije ni bio tema na Terazijama.
Ne sviđaju mi se pisanja pojedinih tabloida koji su već smenili selektora i koliko vidim licitiraju sa imenima potencijalnih kandidata za njegovog naslednika. Nije bilo nijednog trenutka priče o odlasku Ljubiše Tumbakovića. Svakom treneru ili selektoru jedini sudija je rezultat. A mi se iskreno nadamo da će nas Tumbaković odvesti na Evropsko prvenstvo“, kaže Kokeza za Blic uz uverenja da sa igračima koje ima na raspolaganju Orlovi zaslužuju da budu na Euru.

Da bi tamo zaista i došli moraće Aleksandar Mitrović da prvo u Oslu savladaju Norvešku,  a potom u Beogradu i boljeg iz duela Škotske i Izraela. A da bi se to i desilo, smatra Kokeza, neke stvari u svlačionici bi morale da se poprave. Ovog puta nema priče o “idiličnoj atmosferi“...
Atmosfera je ključ uspeha, u ekipi mora da vlada jedinstvo, da bude hemije, a mislim da u prethodnom periodu to nije bio slučaj. Ukoliko na tom planu budemo pravi onda ćemo biti učesnici Prvenstva Evrope. Ja samo vidim ono što vidi i Srbija“, kaže prvi čovek FSS ne želeći da ulazi u raspravu o konkretnima slučajevima i igračima koji su možda iskočili iz koloseka.
Pitanje za struku, selektora, sportskog direktora, saradnike. Ja ću samo reći da je Srbija iznad svih pojedinca. Svako nosi neku odgovornost. Selektor, igrači... Mislim da oni žele uspeh. Zbog sebe, svojih karijera, zbog dresa koji nose“.

►► Srbija ide na EP - kvota 2,70

(FOTO: Star Sport)

Najnovije vesti


×