{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Koji klubovi su dali najviše reprezentativaca Engleskoj?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Iznenađeni?
Koji klubovi su dali najviše reprezentativaca Engleskoj?

U nedelji u kojoj nacionalni timovi preuzimaju glavne uloge od klubova širom fudbalskih meridijana i teme u inostranim medijima sve su češće posvećene reprezentativnom fudbalu.

Ugledni Gardijan tako ima običaj da na svakih četiri-pet godina napravi presek i sračuna koliko je koji klub u Engleskoj, ali i na svetu, dao igrača za državnim tim Albiona. Dakle, ne koliko ih je proizveo (u svojoj školi), već koliko je ukupno igrača iz nekog kluba pozvano da ponese dres reprezentacije Engleske.

Do pre nekoliko godina u ovoj kategoriji prvo mesto delili su Totenhem i Aston Vila, a prema novim listama Pevci su se izdvojili na vrhu sa 78 reprezentativaca u istoriji kluba, dok je Liverpul sustigao Aston Vilu, pa sada ta dva kluba dele drugu poziciju, sa po 74 različita igrača s pozivima u državnim tim. 

Everton je, zanimljivo, ispred Mančester Junajteda i Arsenala, dok se Mančester Siti poslednjih godina ozbiljno probio i trenutno ima 49 igrača koji su kroz istoriju oblačili dres Engleske, koliko i Čelsi.

Od inostranih klubova najviše reprezentativaca za Albion dali su Real Madrid i Milan - po četiri.

Najnovije vesti


×