{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Marko Marin i gvozdena vrata otvara
Kod njega je ključ

Zvezdina publika je živela i živeće za istinske fudbalske majstore. Bez obzira na sve kroz šta je prošla u prethodne dve decenije nije pristajala na prosečnost. Fudbalski virtuozi uvek su bili ti koji su privlačili istinske zaljubljenike na tribine, a aktuelna generacija Zvezdinih fudbalera u svojim redovima ima baš jednog takvog, sposobnog da jednim potezom, majstorstvom i genejalnošću promeni čitavu utakmicu. Zbog toga će upravo ta Zvezdina publika večeras u 21 čas s posebnom pažnjom gledati u jednog čoveka, Marka Marina. Svesna da se upravo kod njega nalazi ključ kojim se drugi put uzastopno mogu otvoriti ta gvozdena vrata Lige šampiona.

Marin je u proteklih godinu dana pošteno razmazio publiku srpskog šampiona. Ponekad deluje da više nisu dovoljna samo perfektna dodavanja u prostor, po koji dribling ili asistencija za gol, kojih je bilo tri u ovogodišnjim kvalifikacijama. Traži se gol i to majstorski. Ako može iz slobodnjaka, i to za prolaz. Samo Marko Marin zna koliko je to teško učiniti, pogotovo pored žustrih defanzivnih vezista kao što su Sijero i Martins Pereira. Dovoljno je reći da su sva tri žuta kartona za domaćina u prvoj utakmici plej-ofa bila dosuđena nakon faulova upravo nad Marinom, pa da bude jasno koliko je „prljavih startova“ najbolji igrač Crvene zvezde morao da istrpi u Bernu. A da ne pominjemo šta je sve preživeo u sudarima sa Zekom iz Kopenhagena Sigurno će ih biti i večeras na stadionu Rajko Mitić.

Gerardo Seoane je dobro znao odakle vreba najveća opasnost, pa je na taj način usmerio defanzivnu igru svog tima, ali i pored toga Zvezdin kapiten je uspeo da zabeleži asistenciju za gol Miloša Degeneka, pruži perfektnu loptu u prostor Maru Gobeljiću pre gola Garsije i uđe u stopsostotnu šansu pred protivničkim golom. Nažalost, njegov udarac je zaustavljen na gol-liniji, ali možda baš večeras završi u protivničkoj mreži.
„Vreme je za gol. Šalu na stranu, manje je bitno ko postiže golove ili asistira, najvažnije je da prođemo u grupnu fazu. Potrudiću se da doprinesem koliko god mogu, kao i svi moji saigrači“, poručio je u uvertiri utakmice kapiten srpskog šampiona.

Pokazao je na taj način bivši reprezentativac Nemačke da će večeras igrati jedan od najvažnijih mečeva u sezoni. Bez obzira što je igrao u ligama petice i Mundijalu u Južnoj Africi.

Naravno, Marinova uloga će kao i svaki put na evropskim mečevima biti višestruka. On je taj koji će svojim autoritetom predvoditi ekipu, biti spreman da je psihološki podigne u kritičnim situacijama, a onda i da pruži ogroman doprinos svojim fudbalskim kvalitetima. Mnogo toga će ekipi Vladana Milojevića biti lakše da učini u ovoj utakmici, ukoliko Marko Marin bude na visini zadatka.

SPECIJAL: MARIN DAJE GOL - 4,20, GARSIJA DAJE GOL - 4,50, ORO DAJE GOL - 4,50!

Jang Bojs se pre šest dana pokazao kao izuzetno kvalitetna ekipa, dobro ukopnovana i pokrivena na svim pozcijama, ali je takođe jasno da taj tim nema sličnog igrača kao što je Marin. Lucidnost Zvezdine desetke, jedan pravi potez i varka protivnika, mogli bi da budu od dragocene važnosti za srpskog šampiona u ovom meču. Toga će večeras biti svesno svih 50.000 navijača Crvene zvezde, ali i sam Marko Marin, koji ima sjajnu priliku da još jednom potvrdi vanserijsku klasu i omogući srpskom šampionu da na svom stadionu ponovo ugosti najkvalitetnije timove Starog kontinenta.

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×