{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Džejmi Karager i Roj Kin se dobrano posvađali oko toga
Ko je bolji: Rajan Gigs ili Sadio Mane?

Liverpul Jirgena Klopa obara sve rekorde i krstari ka prvoj tituli šampiona Premijer lige posle pune tri decenije. Zbog potpune dominacije u Engleskoj počela su i poređenja sa generacijom Mančester junajteda iz 1999. godine kada je ser Aleks Ferguson vodio tim do triple krune u Engleskoj.

Pa su tako legendarni fudbaleri dva kluba, Džejmi Karager i Roj Kin, sada u ulozi stručnih konsultanata dobili zadatak i da izaberu kombinovanih 11 ta dva tima. Na insistiranje Karagera u Klopovoj formaciji 4-3-3, iako je Junajted 1999. igrao u sistemu 4-4-2.

Ali to je i najmanje bitno, jer se mnogo veća polemika povela oko toga ko je bolji: Sadio Mane ili Rajan Gigs? Počelo je kada je Kin upitan da li mu odgovara da se najboljih 11 dva tima bira u formaciji 4-3-3 što je ugrozilo recimo ulogu Dejvida Bekama. Međutim, nisu se oko njega podžapala dvojica legendarnih fudbalera.
Brine me samo gde ćemo da stavimo ostale Junajtedove momke, tu je Gigsi“, počeo je Kin, ali ga je Karager odmah prekiuo.
Gigs neće u moj tim“.

Kin je ostao bez reči, a printskrin njegovog zbunjenog izraza lica postao je hit na internetu. “Zaista?“, pitao je Kin na šta je dobio potvrdan odgovor Karagera. “Šokiran sam“, nastavio je Kin, pre no što se Karager pojasnio.
Volim ja Rajana Gigsa, ne sudim mu po karijeri, već po toj sezoni. Znaš li koliko je golova postigao te sezone“, upitao je Karager, a kad je Kin odgovorio sa četiri (u stvari ih je dao tri), potvrdio je tezu bivšeg štopera Liverpula.
Da li je to dovoljno da uleti u ovaj tim?“, opet je pitao Karager i nastavio.
Dakle, moja ofanzivna trojka. Mislim da je Mane trenutno najbolje levo krilo na svetu, zaista verujem u to. Volim Gigsa, jedan je od najvećih u istoriji Premijer lige, trajao je koliko je trajao, igrao do 40, svaka čast na svemu tome, ali ne mislim da je on ni u jednom trenutku bio najbolji na svojoj poziciji. Ti se možda nećeš saglasiti, ali Maneove brojke su mnogo bolje odf Gigsovih u pomenutoj sezoni“.

Kin je naravno uporno insistirao na svom uglu gledanja.
Veličina postaješ kad si konstantan. To je ključ. Gigsi je isporučivao iz godine u godinu. Možda nije svaka sezona bila za desetku, ali pogledaj šta je uradio u polufinalu, navedi mi još jednog igrača na planeti koji je mogao da uradi to što je on uradio protiv Arenala?“, zagrmeo je Kin, ali je Karager imao spreman odgovor.
Ako je igrao tako dobro, zašto je bio rezerva?

Vrteo je Kin potom o rotaciji, o tome kako kako trofeje ne osvajaju samo jedanaestorica na terenu, već cela ekipa, ali je Karager samo ponovio da je Gigs te sezone postigao svega tri gola i namestio još dva. Sadio Mane je trenutno na 16 golova i 11 asistencija. Kinov argument o konstantnosti Karager jednostavno ne prihvata. Ne još.
Maneova karijera nije još gotova. Ne možemo da sada sudimo o njoj“, poentirao je.

Fina debata. Ali na kraju, sve zavisi od ugla gledanja. A u pravu je Karager kada kaže da ispod Maneove karijere još ne možemo da podvučemo crtu.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×