{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ko će obući Orlove za Mundijal? Kinezi nude najviše, ali favorit je nemački gigant

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 11
Rukovodstvo FSS-a na slatkim mukama
Ko će obući Orlove za Mundijal? Kinezi nude najviše, ali favorit je nemački gigant
""

Orlovi će u Rusiji biti promoteri nemačke ili kineske mode! Plasman reprezentacije Srbije na ovogodišnji Mundijal doneo je još jednu slatku muku čelnicima i marketing timu FSS! U narednih nekoliko dana, tačnije najkasnije do kraja meseca, na Terazijama moraju da izaberu tehničkog sponzora čije dresove će ekipa Mladena Krstajića nositi u duelima protiv Kostarike, Švajcarske i Brazila (a nadamo se i duže).

Ono što je najbitnije je da nekoliko ozbiljnih sportskih brendova želi da dizajnira opremu Orlovima, pošto je ugovor sa dosadašnjim prozvođačem Umbrom istekao po završetku kvalifikacija. Brtanski brend je i dalje u igri, tačnije poslao je ponudu na adresu FSS-a, ali je prema saznanjima MOZZART Sporta, ipak Puma najveći favorit.

Nemački brend je do prošle sezone bio zastupljen na srpskom tržištu, pošto je oblačio fudbalere Crvene zvezde. A sada preko selekcije Srbije želi da se vrati na evropsku scenu. Kako dalje saznajemo Puma je odavno na adresu Saveza poslala više nego korektne uslove dvogodišnje saradnje. Koretna ponuda znači da bi, primera radi, FSS dobio duplo više opreme od Crvene zvezde kada je Puma bila tehnički sponzor kluba sa Marakane. Takođe, Puma je spremna da izdvoji određenu sumu u kešu što nije uobičajeni slučaj kod ovakvih ugovora.

Nemačka kompanija želi da proširi krug reprezentacija, učesnika Mundijala, koje oblači. Dobra stvar za naš Savez predstavlja činjenica da se Italijani kao ekskluzivni manekeni Pume nisu plasirali na Mundijal. Odnosno da će samo reprezentacija Srbije od evropskih selekcija biti odevena u jedan od najjačih sportskih brendova na svetu.

Puma ima najveći rejting, sigurno i najveće mogućnosti da ispuni sve želje Saveza. Posebno zbog činjenice da u timu ima nekoliko dizajnera koji pre promocije opreme kopaju po istorijskim knjigama i traže najbolje idejno rešenje. Nemačka firma je takođe već izrazila spremnost da Srbiji napravi dres koji će oslikvati ovdašnji nacionalni identitet i sa kojim će se narod identifikovati.

Dakle, Puma jeste favorit, pre svega zbog jačine brenda i tehničkog kapaciteta, ali na drugoj strani stoje i moćne kineske kompanije. Istina, nenaviknute da dizajniraju fudbalske dresove. Kako dalje saznaje MOZZART Sport, finansijski najizdašnije ponude poslali su Pik (bili sponzori Olimpijskog komiteta i Košarkaškog saveza Srbije) i „361“. Ako se budu vodili samo finansijskim motivima u FSS-u će izabrati brendove sa Dalekog Istoka. Međutim, to bi bio ozbiljan, jako ozbiljan rizik. Prvo i osnovno: fudbal ne može da se pored i sa drugim sportovima, Da ne govorimo o tome da pomenute kompanije nemaju iskustva kada je reč o strogim propisima UEFA i FIFA.

Novac od pomenutih kompanija bi dodatno napunio kasu FSS, ali kao što smo napisali Puma je trenutno na pol-poziciji. I to iz prostog razloga: selekcija koja teži da bude ozbiljna treba da nosi jednu od najprestižnijih oprema na svetu. A što se tiče fudbala Puma je među tri u svetu.

Pored Pume, Kineza i Umbra želju da obuku Orlove za Mundijal pokazali su i predstavnici Kelmea. Međutim, Španci imaju male šanse.

(Foto Star Sport)

Najnovije vesti


×