{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Liverpulov šef struke ipak ne sumnja da će Japanac biti veliko pojačanje
Klop o Minaminu: Sjajan je on, ali gde ću ga?

Dobar, a jeftin! Idealan igrač za svaki klub, pa i za one najveće koji često moraju da se potroše i više no što igrač zaista vredi, jer svi znaju da – para ne manjka. Prvo Liverpulovo januarsko pojačanje Takumi Minamino je samo izuzetak, Japanac je stigao iz Red Bul Salcburga za samo 8.500.000 evra i oduševio navijače. Pa i Jirgena Klopa s tim da on ima ima određenu dozu rezerve.
Sve je to lepo, ali kratkoročno pitanje je: gde s njim?”, zapitao se Nemac na konferenciji za novinare.

Pa pojasnio…
Dugoročno, nemam nikakve sumnje da će nam pomoći, to je sasvim jasno i jedva čekam da počnemo da radimo. Ali dok on stigne mi treba da odigramo još tri utakmice i trenutno nemam vremena da razmislim o tome gde ćemo s njim”.

Istina, Klop na mestu desnog krila ima Mohameda Salaha i jasno je da Minamino tu ne može da bude prva opcija. Levo je Sadio Mane pa ni tu nema mesta. Napred Roberto Firmino – opet tropa. Klupa je doduše dosta tanja, Đerdan Šaćiri i Aleks-Okslejd Čemberlen odigraju po krilima ponekad, ali sa njima bi mogao Minamino da se porva za minute. Ni Divok Origi, na stranu junačenje u prošloj sezoni Lige šampiona, nije nedodirljiv.

Jer kako kaže Klop...
Po onome što znamo o Takumiju, toliko toga u njemu će nam savršeno leći. Prvo i osnovno njegove fudbalske veštine, dalje odlučivanje u uskim prostorima, njegova brzina, želja da uzme loptu nazad, taj kontrapresing, navikao je na to jer Salcbug ima sličnu filozofiju”.

Problem je samo što će navijači morati da se strpe.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×