{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Klinsmanovo fantaziranje: Dajte mi Ozila, Džana i sina Džona, nema veze što ne može da igra ni u Sent Galenu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
A onda se žalio na upravu…
Klinsmanovo fantaziranje: Dajte mi Ozila, Džana i sina Džona, nema veze što ne može da igra ni u Sent Galenu

Znao je gde dolazi, ali je insistirao na ideji da će od Herte napraviti “Big City Club”, odnosno pravi prestonički tim. Umesto toga, Jirgen Klinsman je na klupi berlinskog kluba potrajao 76 dana, u međuvremenu potrošio 76.000.000 evra i potom na sopstvenom Fejsbuk profilu objavio da odlazi, jer nije imao poverenje uprave, koja je tek u tom trenutku saznala da je šef uopšte nezadovoljan. Danas se međutim čini da je Klinsman samo tražio izgovor da ode.

Jer ne samo da je Herta ovog januara na pojačanja potrošio više nego bilo koji drugi klub na svetu – stigli su - Lukas Tusar, Kšištof Pjontek, Mateus Kunja i Santjago Askasibar – već je morala i da se bori sa Klinsmanovim hirovima. Ugledni Kiker je naime danas objavio koga je sve bivši selektor Nemačke i SAD tražio od uprave i sasvim jasno pokazao koliko je u stvari Klinsman fantazirao.

Za imena Marija Gecea i Julijana Drakslera se znalo i od ranije, ali Kiker sada piše da je Klinsman na spisak želja upisao i Mesuta Ozila, Emrea Džana i Lukasa Podolskog?! Hajde ovog poslednjeg i da razumemo, posle avanture u Japanu nije baš mogao da se nada nekoj mega ponudi, pa je na kraju i završio u Antaliji. Ali Džan i Ozil su jednostavno igrači prevelikog renomea, bar za Hertu u ovakvom stanju. Ovaj prvi je na kraju završio u Borusiji Dortmund, dakle igra Ligu šampiona, a ne bori se za opstanak u Bundesligi, dok je Ozil standardan u Arsenalu otkako je Mikel Arteta preuzeo kormilo londonskog kluba. Da ne pominjemo koliko obojica zarađuju.

Tako se na kraju ozbiljno pregovaralo samo sa Drakslerom, ali je sam igrač brzo odustao, jer niti je želeo da ide u Berlin niti bi tamo mogao da dobije platu makar približnu onoj u Pari Sen Žermenom.

Da sve bude još gore, Klinsman je tražio i da mu uprava iz Sent Galena vrati sina Džonatana, 22-godišnjeg golmana koji je dve sezone bio član Herte, ali je za sve to vreme uspeo da upiše samo jedan nastup u prvom timu. Onda je otišao u Švajcarsku, ali je ove sezone uspeo da odigra samo 121 minut za Sent Galen i to u Kupu.

I onda je, ljut na upravu, otišao na Fejsbuk... 

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×