{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Klaudio Markizio postao novinar, prvi tekst o otmici u Keniji: Nema sreće pojedinca u nepravednom svetu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Čuveni fudbaler Juventusa deo redakcije Korijere Torina
Klaudio Markizio postao novinar, prvi tekst o otmici u Keniji: Nema sreće pojedinca u nepravednom svetu

Klaudio Markizo danas počinje saradnju sa Korijere Torinom”. Ovako počinje prvi članak koji je nekadašnji fudbaler Juventusa i reprezentacije Italije napisao u svojoj novoj, novinarskoj karijeri. S tim da 33-godišnji Klaudio neće poput većine kolega – to je već praksa u razvijenim zemljama, posebni u Italiji – dobijati velike pare kako bi na nekoj od TV stanica komentarisao fudbal. Ne, Markizio želi da se bavi sasvim drugačijim novinarstvom.

Pa je tako za temu svoje prve kolumne izabrao Silviju Romano, 23-godišnju volonterku koja je radila u italijanskoj humanitarnoj organizaciji Afrika Milele. Nažalost, ona je pre nekoliko dana kidnapovana u Keniji i potom su je otmičari, povezani sa džihadistima iz teorirističke organizacije Al Šabab, prebačena na teritoriju Somalije.
Silvija je u naše ime pokazala neverovatnu hrabrost. Potrebna nam je Silvija i ljudi poput nje, da nas podsećaju da nema sreće za pojedinca u nepravednom svetu”, zaključio je Markizio svoj prvi tekst.

Umeo je on i ranije da komentariše najrazličitije društvene teme, sada će to samo raditi redovnije putem kolumni u Korijere Torinu.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×