{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Nit je Holanđanin, nit napadač, ali...
no_image.png

Oduševljenje u Limi. Jeste da su izgubili talentovanog igraća, ali odavno Alijanca nije napravila ovakav transfer. Klajvert Agilar, 16-godišnji desni bek koji je ime dobio po čuvenom holandskom napadaču Patriku Klajvertu, potpisao je ugovor na pet sezona sa Mančester Sitijem.

Naizgled iznenađujuć posao s obzirom da je Klajvert do sada odigrao svega devet utakmica na seniorskom nivou, ali nemojmo da zaboravimo da je Siti na sličan način i u Srbiji uzeo braću Ilić i Slobodana Tedića pošto ih je sve vrlo dobro upoznao još u mlađim kategorijama. Isti je slučaj i sa Agilarom, koga je primetio Brazilac Karlos Santoro, Sitijev glavni skaut za Južnu Ameriku.

Isto kao i braća Ilić i Tedić i Agilar će još godinu dana ostati u matičnom klubu da nastavi da sazreva, pošto tek maja naredne godine slavi 18. rođendan.

Finansijski detalji nisu objavljeni, ali peruanski mediji iznose pojedinosti posla: Alijanci obeštećenje od 2.500.000 evra i pride 30 odsto od naredne Agilarove prodaje.

Naravno, to je na dugačkom štapu, jer realnije je da Klajvert prvo ode negde na kaljenje, pa će onda u Mančesteru videti koja je zemlja po njegovoj meri. Ako ne bude za Premijer ligu – ne mari, ima Siti u rezervi i klubove u MLS ligi, Australiji, Južnoj Americi... Ali zna se da je prava lova u Evropi.

Tome se nadaju i u Limi, koja je prvi put u klupskoj istoriji prodala igrača direktno u Premijer ligu, mada je imala i ranije neke zvučne transfere. Pomenimo recimo Džefersona Farfana koji je otišao u PSV, te transfer Klaudija Pizara u Verder sada već davne 1999.

(FOTO: Twitter/@ClubALofficial)

Najnovije vesti


×