{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kinezi se obrušili na Siti: Došli ste ovde da uzmete lovu! Gvardiola uzvraća: Odlično se provodimo

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 4
Treneru Građana zasmetali natpisi u azijskoj štampi
Kinezi se obrušili na Siti: Došli ste ovde da uzmete lovu! Gvardiola uzvraća: Odlično se provodimo

Azijska turneja Mančester Sitija ne može da prođe bez trzavica. Dvostruki uzastopni šampion Engleske ovih dana boravi na Dalekom istoku, igra revijalne utakmice, sprema se za novu sezonu, ali u Kini smatraju da su Građani sve uradili smišljeno kako bi se, narodski rečeno, „nafatirali love“.

Tako je kineska državna novinska agencija Ksinhua oštro kritikovala klub sa Etihada tekstom pod naslovom „Neuzvraćena ljubav kineskih navijača Mančester Sitiju“, da bi se u njemu stavilo do znanja kako su Englezi proputovali ceo svet s namerom da „napune novčanike, a ne srca i um lokalnih zaljubljenika u fudbal“.

Doduše, nigde u tekstu se ne navodi koliko će novca Siti dobiti što je pristao da u Šangaju i Nanđigu igra prijateljske utakmice sa Vest Hemom i Vulverhemptonom – sigurno nekoliko miliona evra –  međutim, izvesno je da su takvi naslovi iznervirali Pepa Gvardiolu.
Ne slažem se sa konstatacijama iz prostog razloga što su netačne. Da biste takve zaključke iznosili morali biste da znate šta se tačno dešava u našem klubu. Odlično smo se proveli u Šangaju. Potpuno smo posvećeni obavezama u Kini, a prilikom susreta sa ljudima hotelu ili gradu radimo baš onako kako nam se kaže. Dolazak u Aziju je za nas neverovatno iskustvo, u smislu upoznavanja nove kulture i ljudi. Zato ne mogu da razumem da neko napiše tako nešto. Možda je pomenuti novinar bio uznemiren, ali njegova priča je daleko od realnosti“, poručuje Pep Gvardiola.

Posle boravka u Kini, Siti odlazi u Hong Kong, a turneju završava u Japanu. Rivali će mu biti Kiči i Jokohama Marinos.
Došli smo u Šangaj i posle samo 23 sata putovali smo u Nanđing vozom, da bismo se opet vratili u Šangaj, odkale idemo u Tokio. I sve to radimo nasmejani. Nismo spavali valjano, ali i dalje dobro treniramo i stvarno sam impresioniran načinom na koji se igrači zasad ponašaju. Zbog svega što sam video uopšte se ne slažem sa novinarom, jer to što je napisao nije tačno“, uverava Pep Gvardiola.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×