{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Sačekaćemo još koju sedmicu
Kinezi povukli ručnu, još ništa od sportskih takmičenja

Kina je prva proglasila “pobedu” nad epidemijom virusa korona, no iako se očekivalo, a čak je i najavljivano da bi sport u Kini, pre svih fudbal i košarka mogli uskoro da nastave prekinuta takmičenja, još ćemo se načekati.

Do odlaganja je došlo na insistiranje (možda bolje reći naredbu) vlasti koja je u petak donela nove karantinske mere ne bi li se sprečio “uvoz” zaraženih. Danas je objavljena jedna kratka, ali jasna zapovest koja je sve stopirala, iako su klubovi iz fudbalske Superlige i košarakaškog elitnog takmičenja već duboko u piripremama. Čak su stigle i mnoge strane fudbalske zvezde, kao što su Hulk, Oskar itd. Istina,u poslednjem trenutku pred uvođenje stržijih mera, uglavnom.

“Za bolju epidemijsku kontrolu i prevenciju, ni jedan veliki sportski događaj na kojem se okuplja veliki broj ljudi, poput maratona, ne sme biti održan”, stoji u proklamaciji Generalne sportske administarcije.

Oni igrači koji nisu došli do petka, sada moraju da sačekaju, a da se timovi snađu bez njih i da pritom čekaju dozvolu ili “mig” sa vrha da krenu da se takmiče. Prema zvaničnim podacima 35 od 71 stranih fudbalera je uspelo da se probije do Kine, kao i 21 od 46 košarkaša. To naravno znači da, ukoliko sezona uskoro krene, za koju sedmicu kako tvrde u Kini, kvalitet takmičenja će biti nešto slabiji. A možda i promene formate, pa se na primer košarkaško prvenstvo odradi u jednom gradu u nekoliko dana.

Bilo kako bilo, mi nastavljamo da čekamo.

(Foto: ©AFP)

Najnovije vesti


×