{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kića: Košarkaši - sjajni ste! Fudbaleri, malo vam fali za Mundijal

/ Izvor: mozzartsport.com
Legendarnog asa raduju uspesi i česta druženja sa srpskim sportistima
no_image.png
""

Legenda jednom - legenda uvek. Vanvremenska pojava u svetu sporta, kakva je Dragan Kićanović, nikog ne ostavlja ravnodušnim. Videlo se to i na prijermu u Konzulatu Republike Srbije u Trstu, kad su Partizanovim fudbalerima caklile oči gledajući u košarkaša koji je u dresu crno-belih, ali i reprezentacije nekadašnje Jugoslavije dosegao svetske visine.

A to želi i ekipi Marka Nikolića, generalno sporistima, uz posebnu pohvalu aktuelnom selektoru državnog košarkaškog tima, Aleksandru Đorđeviću, na osvajanju medalja sa Svetskog prvenstva u Španiji 2014. i Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prošlog leta.
"Pratim sport u Srbiji. Košarku, fudbal... Sjajno igraju košarkaši od kad je Sale Đorđević selektor. Rezultati to pokazuju", rekao je popularni Kića u Trstu novinarima koji izveštavaju  sa priprema crno-belih u Sloveniji.

Dotakao se i planetarno popularnijeg sporta, onog u kome naša A selekcija nikako da se domogne velikgo takmičenja još od 2010.
"Malo mi je krivo zbog fudbala, ali mislim da će i to uskoro biti dobro. Mislim da zaslužujemo, ne da budemo u vrhu, ali da igramo na evropskim i svetskim prvenstvima. Malo nam fali. Generalno, raduju me uspesi srpskih sportista".

Kićanović je tokom igračke karijere tri puta uzastopno osvajao Prvenstvo Evrope (1973, 1975, 1977), Svetsko prvenstvo (1978) i Olimpijske igre u Moskvi (1980), a septembra 2013. postao je generalni konzul Republike Srbije u Trstu. Do kraja mandata ostalo mu je deset meseci.
"Posebno drago mi je što su mi česti gosti u Trstu sportisti, jer sam se i ja - što u šali kažem - "nekad bavio nekim sportom". Moji saradnici se oduševe kad nam dođu odbojkaši, vaterpolisti, rukometaši, košarkaši, fudbaleri... Pre neki dan su bili fudbaleri Zvezde, a evo, došli su moji partizanovci. Lepo je".

Prema njegovim rečima, Konzulat u Trstu opslužuje oko 100.000 Srba koji žive i rade u regiji koja se graniči Slovenijom.
"Kažu da su zadovoljni našim radom. Znači mi to, jer ipak je ovo za mene nešto novo, nešto što nisam nikad sanjao i razmišljao da budem. Pre nego što sam došao, imao sam pripreme da budem generalni konzul. Sve sam slušao, samo nisam hteo da slušam o dijaspori. Jer to znam bolje od svih: pošto sam proveo niz godina  u dijaspori, od Australije do Južne Amerike", rekao je Dragan Kićanović, koji je tokom inostrane karijere igrao u Italiji (Skavolini) i Francuskoj (Pariz Rasing basket).

(FOTO: FK Partizan)

Najnovije vesti


×