{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Milinković Savić skuplji od Ronalda?
Kežman doneo u Rim ponudu za Sergeja od 155.000.000 evra!

Ako se obistine nagoveštaji inostranih medijia, ovo leto moglo bi da ostane upamćeno po tome što će jedan Srbin biti skuplji od Krsitijana Ronalda. Zvanično najbolji fudbaler sveta je obećao da će preći u Juventus, novost je zahtev Florentina Pereza da Real dobije 150.000.000 evra na ime obeštećenja, a jutros italijanski i španski portali bruje o mogućnosti da beli dres zaduži – Sergej Milinković Savić.

Sama vest nije nova, međutim, jeste suma koja se vezuje za našeg reprezentativca. U pitanju je čak 155.000.000 evra. Tu ponudu – bolje rečeno spremnost da se pomenuti novac prebaci na račun kluba sa Olimpika – čelnim ljudima Lacija predočio je Mateja Kežman, menadžer Sergeja Milinkovića Savića. Makar tako prenosi Korijere delo sport, uveravajući da je bivši napadač u petak večerao sa predsednikom Klaudijom Lotitom i sportskim direktorom Ilji Tareom i da im je u restoranu u centru Rima predočio kako će Real platiti 155.000.000 evra za Sergeja.

Korijere podseća da je Milinković Savić rođen u Španiji, da od malena navija za Los Blankose, kao i da je prvak Evrope u februaru 2017. ponudio Laciju 70.000.000 evra. Glatko je odbijeno, da bi Lotito minulog leta obnovio ugovor sa zlatnim srpskim Orlićem sa Novog Zelanda do juna 2022. Tim činom je podigao cenu, za koju se i sam Sergej postarao odličnim igrama u Seriji A, pa je privukao pažnju nekih od najpoznatijih evropskih klubova, a baš Korijere je pominjalo da će, na primer, Par Sen Žermen želeo da ga plati 170.000.0000 evra.

U igri su bili još Mančester junajted i Barselona, kao i Juventus, ali prvak Italije je odustao onog trenutka kad je shvatio da može da dobije Kristijana Ronalda. Očekivani transfer Portugalca nametnuo je obavezu Florentinu Perezu da reaguje i dovede igrače koje odavno želi, a As pretpostavlja da je jedno mesto – ono koje je pokrivao Kristijano Ronaldo – popuniti ili Nejmar ili Kilijan Mpabe, dok bi u veznom redu moglo da se nađe mesta za Sergeja Milinkovića Savića. Tim pre što ima 23 godine i uklapa se u Realovu politiku pravljenja tima na duge staze.

Obistine li se najave, postao bi najskuplji srpski fudbaler svih vremena.

FOTO: Action images

Najnovije vesti


×