{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kazna Sitiju izbija De Brujneu 3.000.000 evra iz džepa

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 17
Ništa od bonusa za Ligu šampiona
Kazna Sitiju izbija De Brujneu 3.000.000 evra iz džepa

Skupu cenu će platiti Mančester siti za pokušaj prevare UEFA, ako se ta kazna održi pred Sudom za sportsku arbitražu. Ne samo što će Građani ostati van evropskih kupova u naredne dve godine, nego će morati i da plate globu od 30.000.000 evra.

Ali, deo tog novca će im taman doći od – Kevina de Brujnea. Umesto da isplate pare reprezentativcu Belgije, čelnici Sitija će moći da ih preusmere na plaćanje kazne UEFA.

Kako piše Gardijan, De Brujne bi mogao žestoko po džepu da oseti izostajanje iz Lige šampiona u naredne dve godine. Na bankovnom računu bilo bi mu 3.000.000 evra manje nego što je očekivao.

Belgijanac po ugovoru sa Mančester sitijem ima bonuse da za svaku sezonu u kojoj se klub kvalifikuje u Ligu šampiona, on dobije dodatno 1.500.000 evra. Dve sezone bez elite – dve sezone bez bonusa. U startu tri miliona manje.

Takođe, ima De Brujne i klauzulu da će dobiti 1.200.000 evra dodatno ukoliko Siti osvoji Ligu šampiona, ali do sada do te stavke nije došao. Samo što kazna Građanima skraćuje mu mogućnost da u naredne dve godine dođe do trofeja.

I sigurno je da De Brujne nije jedini sa ovakvim klauzulama u ugovoru, samo je pitanje da li ima neko kome bi trebalo da pripadne više novca.

Mančester siti je najavio iste večeri kada je Disciplinska komisija UEFA donela presudu, da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Ovaj sud je pre mesec dana pomilovao Čelsi, prepolovio mu prvobitnu kaznu o zabrani dovođenja igrača, pa Građani veruju da će i oni biti pomilovani. Samo što su oni ubeđeni da će im kazna biti totalno ukinuta.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×