{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Završio je epizodu u Bešiktašu
no_image.png

Loris Karijus nije više član Bešiktaša i vraća se u Liverpul. Makar formalno…

Poznati nemački golman i klub iz Istanbula su danas raskinuli ugovor o pozajmici iz Liverpula koji je trajao do 30. juna. Karijus je jednostrano raskinuo pozajmicu pošto u Bešiktašu nije primio platu poslednja četiri meseca. Turski klub ima nagomilana dugovanja prema igračima pošto je poslednja plata isplaćena još u januaru. Karijus je izgubio strpljenje i pre nekoliko dana tužio Bešiktaš pred organima FIFA koja će se pozabaviti dugovanjima turskog kluba.

Karijus je pre dve godine došao u Bešiktaš na dvogodišnju pozajmicu iz Loiverpula i uprkos nekim njemu svojstvenim kiksevima, ostavio je dobar utisak. U tom periodu je propustio samo sedam prvenstvenih mečeva što dovoljno govori o poverenju koje je imao među trenerima Bešiktaša.

Ipak, na kraju je morao da tuži klub zbog neisplćenih plata i usledio je ružan rastanak. Bešiktaš je optužio Karijusa da traži pare koje nije zaradio, dok je njegov agent odgovorio da dugovanja nemaju nikakve veze sa pauzom zbog korona virusa i da su postojala i pre toga. Karijus je bio jedini inostrani fudbaler koja je za vreme pandemije korona virusa ostao u Istanbulu, učestvovao je u humanitarnim akcijama pomoći ugroženom stanovništvu, a prvi je u ekipi predložio da mu se smanji plata tokom pauze.

Nemački čuvar mreže se sada formalno vraća u Liverpul sa kojim ima još godinu dana ugovora, ali se tamo neće zadržati. Kod Klopa više nema mesta i moraće da potraži neki drugi klub. Herta se ranije pominjala kao zainteresovana, a u poslednje vreme se spekulisalo i o mogućem odlasku Karijusa u Vulverhemton.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×