{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Gabonac izgleda odabrano novi klub
Kanga pristaje, samo da pare budu dobre
(©Star sport)

Pre nekoliko dana smo pisali da su i definitivno pukli pregovori praške Sparte i Gelora Kange oko produžetka ugovora koji ističe na kraju ove sezone, a izgleda da je poznat i favorit za dovođenje nekadašnjeg veziste Crvene zvezde.

Turski Trabzon već duže od godinu dana želi Kangu i izgleda de kucnuo čak da se saradnja ozvaniči. Gabonac je priznao da je u pregovorima sa klubom iz grada na obali Crnog mora.
„Već sam se sreo sa ljudima sa Trabzona i opet ćemo da sednemo za sto i da nastavimo pregovore. Ako mi ponude prave uslove, zašto dane?“, rekao je Kanga za francuske medije.

Afrički vezista je u Spartu došao pre dve godine iz Crvene zvezde u transferu teškom 1.000.000 evra, a potpisao je ugovor na dve i po sezone sa godišnjom platom od 1.000.000 evra i postao je jedan od najplaćenijih igrača u redovima češkog velikana.

Kangin period u pragu je bio pun uspona i padova, baš kao i u Crvenoj zvezdi ranije. Gabonac je i u Pragu pokazao neospornu fudbalsku klasu i bio ponajbolji igrač Sparte. Na 67 mečeva do sada je postigao 27 golova i upisao 15 asistencija.

Ali, buran temperament mu je i u Češkoj bio teret oko vrata. Umeo je da iskoči iz koloseka i da nedisciplinom napravi štetu ekipi zbog čega je često imao sukobe sa trenerima. Sparta je želela da ga proda u minulom zimskom prelaznom roku, interesovali su se Selta, Leganes, zagrebački Dinamo, ali niko nije hteo da nudi veliki novac za igrača koji će biti slobodan na kraju sezone. Zato će Trabzon sada morati dobro da zavuče ruku u džep ako želi da namami Kangu u Tursku.

(FOTO: Star sport)

Najnovije vesti


×