{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Herbert Hajner kategorički: Bavarci neće zatvorenu Ligu šampiona
Kakva je to Superliga bez Bajerna?

Predsednika Reala Florentino Perez navodno je digao glas za osnivanje Superlige sa dve divizije od po 10 klubova, ali čini se da taj predlog neće ići baš tako lako. I zato što je Uefa pod vođstvom Aleksandra Čeferina kategorički protiv te ideje, a možda još bitnije: zato što u tu priču ne želi da ulazi novi predsednik Bajerna Herbert Hajner.

A Superliga bez Bajerna baš i nije tako super, jer ipak govorimo u klubu koji je u ovoj deceniji sigurno u evropskih TOP 5. I koji, uverava Hajner, nema nameru da vikend utakmice u Bundesligi zameni vikend utakmicama u zatvorenoj Ligi šampiona.
Čvrsto stojimo uz Bundesligu! Nema tu nikakvih ‘ako’ i nikakvih ‘ali’. Naravno da želimo da budemo uspešni i na međunarodnoj sceni, ali za to imamo Ligu šampiona, koja je mislim veoma uspešna priča i sa postojećim formatom”, jasan je Hajner u intervjuu za Zidojče Cajtung.

I da podvuče još jednom.
Nismo nimalo zainteresovani za bilo kakvu vrstu Superlige, slobodno tako napišite”.

Perezov plan je, čini se, s ovim i definitivno propao, bar na neko vreme. Jer ipak ima klubova bez kojih se ne može, a Bajern jeste jedan od takvih.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×