{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kako vam ovo zvuči: Predsednik Iker Kasiljas?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
Proslavljeni golman najavio kandidaturu za mesto prvog čoveka Fudbalskog saveza Španije
Kako vam ovo zvuči: Predsednik Iker Kasiljas?

Legendarni španski golman Iker Kasiljas najavio je danas da će se kandidovati za predsednika Fudbalskog saveza Španije na čijem čelu je trenutno Luis Rubijales, koji je i sam na toj klupi svega dve godine. Rubijales je na to mesto stigao nakon što je Anhel Marija Viljar uhapšen zbog sumnji o finansijskim malverzacijama, ali sada će imati poprično težak zadatak da ostane u fotelji. Prosto, jasno je da je Kasiljas mnogo popularniji kandidat.

A Ikerova želja je da Savez učini jednakim partnerom samog španskog fudbala. Tačnije, da ga učini najboljim na svetu.
Da, kandidovaću se za predsednika Fudbalskog saveza Španije kada se raspišu izbori. Zajedno ćemo naš savez podići na najviši nivo fudbala na svetu“, rekao je legendarni golman Real Madrida, kasnije i Porta.

Kandidatura bi naravno značila i kraj igračke karijere, ali podsetimo se da je 2019. Kasiljas doživeo srčani udar i da od tada nije igrao.
Obavestio sam predsednika Porta o ovoj odluci i mogu samo da mu izrazim duboku zahvalnost. Radim sa najvećim poštovanjem i odlučnošću na mojoj kandidaturi, na fer i transparentnim izborima na kojima nas očekuje više od 23.000 birača. Članovi Skupštine, njih 139, odlučiće ko će postati predsednik. Vaša podrška i vaša snaga me ohrabruju“, optimista je Kasiljas.

Ima i razloga. U anketi španske Marke je na pitanje: “Da li Kasiljas može  do predsedničke fotelje?” 93 odsto ispitanika odgovorilo pozitivno. Kada je pitanje bilo Kasiljas ili Rubijales, 94 odsto glasova otišlo je na stranu golmana, a samo šest za Rubijalesa. Istina, Marka je madridski list, a znamo koliko je Kasiljas tamo popularan.

Zanimljivije bi bilo videti šta će o svemu reći Real i Barselona. Sa Kraljevskim klubom Kasiljas se nije najlepše rastao, ali su odnosi do sada verovatno opravljeni. S druge strane, Barselona verovatno ne bi želela Realovog čoveka u predsedničkoj fotelji, ali Kasiljas je ipak… Pa, Iker Kasiljas.

Nosio je kapitensku traku Španije, osvojio Mundijal 2010. i dva Evropska prvenstva, 2008. i 2012. Takođe  ima veliki broj trofeja na klupskom nivou, uključujući pet titula u Laligi i tri pehara Lige šampiona. Ako mu se pridruži makar i polovina asova koja je delila svlačionicu sa njim, Rubijales neće imati nikakve šanse.

Najnovije vesti


×