{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kako je Real oterao ser Aleksa u penziju: Hteo je da dovede Ronalda i Bejla...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Bio je ubeđen da će uspeti, ali...
no_image.png

Iscedio je tadašnju generaciju kao krpu i naslednicima prepustio da pokupe ostatke. Mančester junajted još se nije oporavio od odlaska ser Aleksa Fergusona. A sve je moglo da bude sasvim drugačije, otkriva Patris Evra šest godina kasnije, jer legendarni trener nije ni planirao odlazak sa Old Traforda. Štaviše, planirao je da Junajted ponovo učini moćnim time što će na Teatru snova upariti Kristijana Ronalda i Gereta Bejla!

Nije uspeo, razočarao se i – otišao. Tako bar tvrdi Evra, a trebalo bi on ponešto da zna o tim dešavanjima, s obzirom na to da je osam sezona proveo u Mančesteru. Imao je mnogo razgovora sa Fergusonom, jednog od poslednjih se posebno seća…
Rekao mi je: ‘Cilj mi je i 99 odsto sam siguran da ćemo imati Kristijana Ronalda i Gereta Bejla. Potrebna su mi samo ta dvojica da ponovo osvojimo Ligu šampiona’. I da budem iskren, kad sam razgovarao sa Kristijanom i pitao ga, rekao mi je da jeste prihvatio šefov poziv i da dolazi u Junajted. Rekao mi je to”, premotava Evra film govoreći u UTD podkastu.

Međutim, Real, koji je te sezone izbacio Mančester u osmini finala Lige šampiona, sve je pokvario. Niti je Ronalda pustio nazad u Englesku, a pride je Bejla doveo iz Totenhema za 100.000.000 evra. Prema Evrinim rečima to je i okončalo 27-godišnji Fergusonov mandat na Old Trafordu.
Dve nedelje kasnije sedimo u svlačionicu i čekamo. Ser Aleks dolazi u Karington trening centar, vidim sve te kamere i pomislim: ‘Nešto se loše desilo. Možda je igrač opet neka priča. Neko je nešto zgrešio, u problem smo’. Kažu nam: ‘Momci, sačekajte, šef želi da porazgovarate’. A kad je on dolazio u svlačionicu da razgovara sa svima to nikad nisu bile dobre vesti. Na kraju je došao i rekao: ‘Zaista mi je žao, neki ljudi su već objavili da idem u penziju pre no što sam ja to uradio. Otud kamere. Idem, jer sam potreban supruzi’. Izvinio se posebno Van Persiju i Kagavi, jer ih je tek doveo”, otkriva Evra.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×