{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
“Realu se nije svidelo to što Čelsi prodaje dresove sa mojim imenom pre nego što je dogovor postignut“, otkriva Brazilac
Kako je propao Robinjov transfer u Čelsi

Kada je 2005. godine došao u Real Madrid, napustivši Santos kao najtraženiji u brazilskom fudbalu, uz Robinjovo ime bila su prikačena i velika očekivanja. Njegova karijera je otišla u drugom smeru, pa talenat koji je obećavao čak i Zlatnu loptu, nije se pretvorio u nešto više, na kraju nije bio ni blizu tih visina.

Uprkos činjenici da njegov učinak u Madridu nije bio loš (35 golova i 27 asistencija), Brazilac nije ispunio ni deo onoga što su odgovorni na stadionu Santjago Bernabeu tražili od njega. Rastanak je bio očekivan, ali mu nije ostao u najboljem sećanju.
“Moj cilj je bio da odem u Čelsi. Solari mi je rekao da bih doneo razliku timu. Ali Real Madrid nije najbolje završio pregovore sa njima. Nije im se svidelo to što Čelsi prodaje dresove sa mojim imenom pre nego što je dogovor postignut. Ne žalim što sam napustio Real, ali mi je žao zbog načina na koji sam otišao. Madrid je klub koji mi je otvorio vrata i dao priliku da osvojim Evropu“, otkriva Robinjo.

Umesto u Čelsiju, Robinjo je u transferu vrednom 43.000.000 evra završio u Mančester Sitiju. Građani su u tim trenucima gradili projekat koji će ih učiniti klubom kakav su danas, a Brazilac je bio prva velika zvezda koja je stigla na Etihad.
“Nekoliko puta sam razgovarao sa vlasnikom, Šeikom Mansurom. Rekao je da će da dovede velika pojačanja poput Kake i Mesija. Bio sam šampion u svim timovima, osim u Sitiju. Žalim što nisam doneo Sitiju titulu, to je jedina stvar koja me čini tužnim.“

Njegov život van terena u znatnoj meri je doprineo tome da Robinjo ne napravi uspešniju karijeru.
Svideo mi se Mančester, klub, restorani. Ali ne zaboravimo i diskoteke. Voleo sam da se zabavljam. Međutim, Englezi su izlazili više od Brazilaca. Džo Hart je stalno izlazio, Majka Ričards i Šon Rajt Filips takođe. Ali, kada bismo mi Brazilci izlazili, uvek bi nas zatekli“, priznaje Robinjo.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×