{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kako je Ibra čekao četiri godine da Materacija pošalje u bolnicu (VIDEO)

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 23
Deki Stanković je pitao: Šta to radiš?
Kako je Ibra čekao četiri godine da Materacija pošalje u bolnicu (VIDEO)

Zlatan Ibrahimović. Dovoljno je napisati ime i prezime švedskog napadača i znati da će privući pažnju gotovo kompletne fudbalske javnosti. Tako je bilo i sa intervjuom za časopis Dži-Kju (GQ). Popularni Ibra govorio je o čuvenoj situaciji iz sezone 2010/2011. godine kada je poslao Marka Materacija u bolnicu.

Kako ni italijanski defanzivac nije poznat kao cvećka, bilo je samo pitanje trenutka kada će situacija između njih dvojice i da eskalira. Naročito zato što je bivši štoper Intera već jednom stao na žulj Zlatanu. A zna se da to nikada nije dobro...
"U to vreme sam igrao u Juventusu. Utakmica je bila protiv Intera. Marko Materaci je startovao na mene kao ubica i povredio me. On je snažan fudbaler i to je okej. Međutim, imate dve vrste čvrstih igrača. Jedna je kao Paolo Maldini, a druga kao Materaci. Uvek je išao sa namerom da me povredi", počeo je Zlatan intervju za GQ.

Materaci verovatno drugačije nije ni mogao. Ali nije mu to Ibra zaustavio. Koristeći se onom “osveta je jelo koja se servira hladno“ dugo je čekao Materacija “na penal“.
"Posle toga, 2006. godine imao sam priliku da mu se osvetim, ali sam se povredio. Fabio Kapelo me je zamenio, iako sam insistirao da ostanem u igri. Želeo sam da mu se osvetim. Nisam zaboravio kako me je faulirao i samo sam o tome mislio. Međutim, nakon dva minuta sam shvatio da je meč za mene ipak završen".

Nakon toga put je Ibrahimovića vodio baš u Inter, pa u Barselonu, a na posletku i Milan. U dresu rosonera, Zlatan konačno je dobio šansu za toliko čekanu osvetu.
"To je bio derbi u sezoni 2010-2011. Rekao sam sebi: ’OK, moraš da zadržiš kontrolu i da ne napraviš neku glupost’. Uspeo sam da iznudim penal. I znate ko ga je napravio? Materaci!", smeje se Ibrahimović, koji se sam potrudio da dodatno zagorča noć Materaciju.
"U drugom poluvremenu Materaci mi se približavao i to sam iskoristio da ga udarim tekvondo udarcem. Poslao sam ga u bolnicu! Prišao mi je Dejan Stanković i pitao me zašto sam to uradio. Odgovorio sam mu da sam na taj trenutak čekao četiri godine! Sve se vraća, sve se plaća. Milan je tu utakmicu dobio i to je bio dobar momenat", sa zadovoljstvom u glasu je istakao Ibrahimović.

Šta reći...  Jedinstven lik u svetu fudbala.

Ipak, Zlatanova izjava nije ostala bez odgovora. Oglasio se Materaci, i to u rekordnom roku, fotografijom na Instagramu koja je baš u Ibrinom stilu.
"Došao sam, video i osvojio. Hvala ti Zlatane, bez tebe to nikada ne bih uradio", napisao je Materaci uz priloženu fotografiju pehara Lige šampiona. Jednog od retkih trofeja koje švedski napadač nikada nije osvojio.

Najnovije vesti


×