{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kako je Dušan Tadić odbio Mančester Junajted i rasplakao oca…

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 11
Nije hteo da pogazi reč
Kako je Dušan Tadić odbio Mančester Junajted i rasplakao oca…

Ako je neko u holandskom fudbalu obeležio godinu na izmaku, onda je to srpski as Dušan Tadić. Uz sav respekt prema mladim nadama De Jongu i De Lihtu, sjajnom Zijehu, Tadić je bio taj oko kojeg se vrtela igra Ajaksa i čije brojke u ovoj godini izgledaju nadrealno.

Bio je to i povod holandskim novinarima da skoknu do Srbije i da ugledni Voetbal International uradi reportažu o Tadiću. Tom prilikom se novinar holandskog magazina sreo sa Tadićevom porodicom, prijateljima i saznao neke zanimljive stvari.

Jedna od zanimljivijih je da je Dušan odbio transfer u Mančester Junajted. O tome je posvedočio njegov otac Petar.
“Dušan je iz Tventea mogao da ide u Mančester Junajted ili Sautempton. Ja sam ga nagovarao da ode u Junajted, da ide kod Van Gala. Ali on je želeo iziričito kod Kumana u Sautempton. Mančester Junajted je za mene uvek bio omiljeni klub zbog Čarltona, Besta, Gigsa, Skolsa… Uvek su imali vrhunske igrače. Čak i sada kada im ne ide baš najbolje, i dalje su moj omiljeni klub. Zato sam bio jako ljut na Dušana kada je odbio da pređe tamo. Pričali smo mnogo o tome i na kraju mi je Dušan rekao da je prelomio da ode u Suatempton”, kaže Petar Tadić za VI.

O toj epizodi je za holandski magazin govorio i jedan od Tadićevih najboljih prijatelja Milko Novaković.
“Dušan je još ranije pričao sa Kumanom i jako mu se svidela ta priča. Tek posle toga je došao Mančester Junajted sa ponudom. Ali Dušan je već bio dao reč Kumanu i Sautemptonu. Dušan i Petar su cele noći pričali i na kraju plakali zbog toga. Ali već sutradan je ta priča završena jer je Dušan rešio da ne pogazi reč. Petru nije bili svejedno, ali je morao da poštuje Dušanovi izbor. Godinu dana kasnije, Dušan je postigao gol u pobedi Sautemptona nad Mančester Junajtedom. Pitate se šta je Petar tada pomislio? Lepo za Dušana, ali loše za Mančester Junajted, ha-ha-ha…”.

Tadić će večeras biti proglašen najboljim fudbalerom Srbije za aktuelnu godinu i dobiti zlatnu loptu FSS.

(FOTO: reuters)

 

Najnovije vesti


×