{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kaka nikada nije želeo da ode iz Milana, Berluskoni ga je prodao Realu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Otkriva menadžer koji je vodio brigu u karijeri slavnog Brazilca
Kaka nikada nije želeo da ode iz Milana, Berluskoni ga je prodao Realu

Danas je 38 godina napunio jedan od najboljih fudbalera sveta iz prošle decenije – Rikardo dok Isakson Leite ili samo Kaka.

Brazilac je bio poslednji veliki igrač koji je pokorio planetu pre ere Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Tih nekoliko Kakinih godina u Milanu su bile za pamćenje. Postao je najbolji igrač sveta, osvojio zlatnu loptu, Ligu šampiona sa Milanom, delovalo je nekada da ga je nemoguće zaustaviti.

Ali Milan je sve manje ulagao i ulazio u sve veću finansijsku krizu zbog koje je u januaru 2009. pristao da proda Kaku u Mančester Siti za tada rekordnih 100.000.000 evra.
„Da je bilo samo do Milana, oni bi ga tada prodali za 100.000.000 evra u Mančester Sitija. Ali Kaka je bio izričit u želji da neće u Siti“, otkriva danas njegov tadašnji agent Ernesto Paoliljo.

I potvrđuje da je Berluskoni bio taj koji je povukao potez da proda Kaku u Real Madrid šest meseci kasnije.
„Svake godine je Real Madrid pitao da li je Kaka na prodaju, ali Milan ga je uvek smatrao nedodirljivim i želeo da ga zadrži. Makar je takav bio plan tih godina... Posle njegov poslednje utakmice u Firenci za Milan 2009. godine, otišao je na reprezentativnu akciju i sa sobom poneo samo ruksak. Rekao mi je da ćemo se videti opet za mesec dana na milanskom aerodromu Malpensa i da se vraća. Ali Milan je prodao Rikija u Real dok je on bio sa reprezentacijom u Brazilu. Nikada nije imao želju da ode iz Milana. Čak ni novac koji je dobio u Realu nije bio razlog za to. Bio je obožavan kod navijača i presrećan što je član Milana. Ali klub je bio taj koji ga je stavio na prodaju i u tom trenutku je Real Madrid bio najbolja opcija. Čak nije bio u pitanju ni Galijanijev poziv“, aludira Paoliljo na tadašnjeg vlasnika Silvija Berluskonija.

Italijanski menadžer otkriva i kako je Kaka došao u Milan. Primetili su ga dok je igrao za Sao Paulo.
„Vraćao se iz povrede, ali je odigrao zapanjujuću utakmicu. Dao je jedan i namestio drugi gol, ali lako je mogao da postigne još dva-tri gola. Predstavio sam se njegovom ocu i pitao ga o kojem velikom evropskom klubu Rikardo sanja. Odgovorio mi je: Milan. Tražio sam mu da mi da rok od 30 dana kako bih završio stvar. Počeo sam pritiskam Adrijana Galijanija, ali nije išlo lako jer su oni već imali Rui Koštu i Rivalda na toj poziciji“.  

Ipak, Milan je na kraju popustio...
„U jednom trenutku sam ga čak ponudio i Interu, ali tadašnji trener Ektor Kuper nije znao gde da uglavi Kaku u svojoj 4-4-2 sistem. Niko drugi nije bio zainteresovan što je za mene tada bilo neverovatno. Na kraju je Milanov advokat Leonardo Kantamesa čak radio i Kakinu astrološku kartu i posle toga rekao da Milan mora da ga potpiše. Verovao je da su zvezde naklonjene Kaki. Kada smo nagovorili i Arijeda Brajdu, dobili smo i pristanak Galijanija“.  

Brazilac se kasnije vratio u Milan u sezoni 2013/14 ali nije to više bio onaj isti Kaka.
„Normalno je da je osećao nostalgiju za Milanom jer nije ni želeo da ode. Pokušali smo da ga vratimo još 2011, ali smo uspeli tek koju godinu kasnije zahvaljujući prijateljskim odnosima Adrijana Galijanija i Florentina Pereza koji je prihvatio da pusti Kaku nazad u Milan za džabe“.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×