{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kad Zmaj postane – gušter: Lasickas dobio poziv u vojsku

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Došlo vreme da Litvanac vrati dug domovini
Kad Zmaj postane – gušter: Lasickas dobio poziv u vojsku

Stigao je Justasu Lasickasu poziv koji se ne odbija! Zove ga – njegova otadžbina. Mladi bek Voždovca nije odslužio svoje, pa mu je stigla plava koverta – mora u vojsku!

U ovoj godini će 38.000 mladih Litvanaca morati da vrate dug domovini. Među njima su se našla i devetorica sportista. Prvo dvojica košarkaša Žalgirisa, Rokas Jokubaitis i Karolis Lukošijunas, pa trojica iz Ritasa – David Sirvidis, Karolis Giedraitis i Martinas Ekodas.

Uniforma čeka i dvojicu atletičara, Eduardasa Survilasa i Rimantasa Mikaitisa, a onda i dvojicu fudbalera, Marijuša Adamonisa, koji nastupa za italijanski Katancaro i Justasa Lasickasa, internacionalca na voždovačkom Krovu.

Ipak, kako objašnjavaju litvanski mediji, svi oni neće morati da zaduže pušku i uniforme. Kao u mnogim drugim zemljama, ugledni ili talentovani sportisti, preciznije rečeno reprezentativci, dobijaju potvrdu da su oslobođeni služenja vojnog roka, ako se pokaže da „pronose slavu Litvanije na druge načine“.

Predstavnici klubova i fudbalskog saveza Litvanije već su najavili da će poslati molbu Ministarstvu odbrane sa željom da oslobode sportiste služenja vojnog roka.

Tako da mogu i u Voždovcu mirno da spavaju, Lasickas neće postati „gušter“, već će ostati Zmaj.

Foto: Starsport

Najnovije vesti


×