{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kad titulu slavi Jirgen Klop: Probudio sam na krovu kamiona, do grada sam došao uz društvo kokošaka

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Ne seća se ni danas većeg dela tog ludog slavlja
Kad titulu slavi Jirgen Klop: Probudio sam na krovu kamiona, do grada sam došao uz društvo kokošaka

Malo je takvih faca, takvih šmekera danas u svetskom fudbalu, pogotovo među trenerima, koji su spremni bez problema i javno ispričaju šale na svoj račun, anegdote koje bi drugi krili da se nikako ne saznaju. Zato je Jirgen Klop tako jedinstven lik, simpatičan i navijačima rivalskih klubova.

Kakav je bio pre desetak godina, kada je tek došao na kormilo Dortmunda, takav je Klop i danas: neposredan, duhovit, operisan od sujete. Takvim se pokazao i u dokumentarnom filmu, koji je tek izašao, o prvoj njegovoj tituli sa Borusijom Dortmund. Tada su crno-žuti uzeli Salataru posle devet godina posta i ne treba ni objašnjavati kakva je bila proslava posle toga. Biće svima jasno iz Jirgenove priče.
Bio sam stvarno pijan, što se možda moglo i primetiti u nekim intervjuima. Ne sećam se mnogo toga što bi imalo nekog smisla, ali jedne stvari se sećam. Nisam siguran ni da sam ranije nekom ovo ispričao”, početo je Klop.

Slede zaista scene kao iz nekih komedija.
Probudio sam se na kamionu u jednoj garaži. Bio sam potpuno sam. Toga se sećam, ali nemam pojma šta se događalo u satima pre toga. Sišao sam s kamion i našao se u velikoj fabričkoj hali. Krenuo sam preko dvorišta, kada sam video siluetu čoveka. Zviznuo sam, jer znam to da radim prilično glasno. Onda sam primetio da silueta pomalo usporava. Ugledao sam Akija Vackea (izvršni direktor Dortmunda). Bili smo sami u tom ogromnom dvorištu”.

Ni tu priči nije kraj.
Zaustavili smo stari Mercedes na putu. Bio je to stari karavan, a za volanom se nalazio neki Turčin. Aki mu je rekao da nas vozi u jedan kafić, ali on to nije hteo da uradi. Međutim, kada je Vacke izvadio 200 evra iz džepa, vozač je video novac i rekao ok. Glava mi je udarala u prozor, jer sam bio pomalo umoran. Čuo sam čudne zvuke, mislio sam da sanjam, ali nisam. Gepek je bio pun kokoški”, ispričao je Jirgen Klop.

Bilo je titula i trofeja i kasnije, ali izgleda da nijedna nije bila tako uzbudljiva kao ova prva.

Foto: Reuters

×