{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kad sam video Tadića na delu, pomislio sam: Bože, kakav igrač

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Pohvale na račun srpskog asa
Kad sam video Tadića na delu, pomislio sam: Bože, kakav igrač

Ne pamti se kada je jedan srpski igrač odigrao tako dobru sezonu kao Dušan Tadić prošlu. Jednostavno, sve što je srpski as radio bilo je čisto savršenstvo, a svaki dodir s loptom bio je pravo remek delo. Da se nisu dogodila ona sumorna tri minuta i ekstaza Lukasa Moure, danas bismo možda pričali o Ajaksu kao finalisti ili šampionu Evrope, ali i dupla kruna u Holandiji imala je potpis Dušana Tadića...

I danas se prepričavaju detalji sa proslave osvajanja dva najvažnija domaća pehara. Amsterdam na nogama, a preko 100.000 duša uglas peva srpskom ofanzivcu! To je valjda bilo "hvala" za one driblinge i golove protiv Reala i Juventusa, male časove fudbala i demonstraciju čiste genijalnosti.

Opčinio je Tadić Evropu svojim fudbalskim umećem, ali i one protiv kojih je izvojevao velike pobede. Na primer, Vojćeha Ščensnog. Poljski golman, kome je Tadić zagorčao život u četvrtfinalu elitnog takmičenja, priznaje da je ostao bez teksta kada je video kako loptu miluje srpski fudbaler.
“Tadić je bio dobar igrač još u Sautemptonu. Tamo je igrao i krilo i napadača. Ali, kada sam ga video u Ajaksu, pomislio sam: ’Bože, kakav igrač’. Tadić se tako savršeno uklapa u Ajaksovu ideju fudbala. Gledajte, retko pokušava da dribla na silu ili šutira, ali uvek ima spremno dodavanje i vidi slobodne saigrače ispred njega. Jako mi je bilo drago što ga vidim na terenu, ali nikako nije lepo igrati protiv takvog igrača“, kaže poljski golman.

Reči hvale imao je i za kasnijeg vezistu Barselone Frenkija de Jonga.
“On je neka vrsta lakog plejmejkera. Ali, igrati protiv njega je jako teško. Može da bude i štoper. Verovatno je jako lepo kada možeš da igraš sa toliko slobode. Sećam se kada samo analizirali Ajaks pre četvrtfinal, bili smo razmišljanja: ’Biće kao da igramo mali fudbal, pet na pet’. Takav je Ajaks, tu igrači nemaju pravu poziciju“
.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×