{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kad je Lokomotivi bilo mnogo 5.000.000 evra za Nejmara

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Još jedna loša procena u svetu fudbala
no_image.png

Još jedna priča iz edicije „kako smo mogli da dovedemo superzvezdu za male pare, ali nismo“. Ovog puta u glavnim ulogama su Nejmar i Lokomotiva iz Moskve.

Godina radnje je 2007, a narator je tadašnji šef skauting službe moskovskog kluba Viktor Tišenko. On je bio u Brazilu gde je gledao mlade nade tamošnjeg fudbala. I neko mu je zapao za oko.
Bio sam u Brazilu sa još jednim skautom Lokomotive Fuzajlovim. Gledali smo državno prvenstvo, a istovremeno je u gradu bio karneval, pa je trener prvog tima pustio fudbalere da se zabave, a na teren je poslao decu od 16-17 godina. Osmoricu ili devetoricu. Među njima su bili Nejmar, Ganso, Danilo, Aleks Sandro“, priseća se Tišenko.

Nejmarov kvalitet je odmah došao do izražaja.
Odmah smo se zaljubili u Nejmara. Santos je tada tražio za njega 5.000.000 evra. Kada sam se vratio u Moskvu, to sam rekao prvom treneru Sjominu, koji mi je uzvratio: 'Da i šta s tim? Da za nekog 16-ogodišnjeg klinca dam 5.000.000 evra?' Samo dva meseca kasnije Santos je potpisao novi ugovor sa Nejmarom i tražio je 15.000.000 evra“, ispričao je Tišenko.

A, ko zna, naravno, da li bi tada golobradi Brazilac hteo u Moskvu u to doba...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×