{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kad je Hulk stigao, pitali smo se: Šta ovaj radi ovde? Ništa nije znao

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 10
Raul Meireles se prisetio nekih asova koji su prolazili kroz treninge Porta
no_image.png

Slušali smo to često i u Srbiji, kad Javor ili neki drugi klub “specijalizovan“ za afričke igrače dovede mladog fudbalera s Crnog kontinenta, odmah prizna da je tu fizika, ali da na tehnici treba raditi. I to je sasvim razumljivo. Nismo međutim očekivali da nije posebno drugačije ni u gigantu kakav je Porto, koji je doduše uglavnom orijentisan na južnoameričkog tržište. Posebno ne kad su u pitanju asovi kakav je danas Hulk.

Međutim, penzionisani Raul Meireles, koji je na stadionu Dragao boravio od 2004. do 2010. pre no što je otišao za Liverpul, kasnije i Čelsi i Fenerbahče, kaže da se svačega nagledao u plavo-belom klubu.
Bilo je igrača kojima sam se divio, Lisandru recimo. Ali bilo je i onih koje kad vidiš pomisliš: ’Šta radi bre ovaj ovde?’ Bilo je i iznenađenja. Hulk je recimo bio presmešan. Na prvom treningu ništa nije znao, nije imao pojma šta je fudbal. Jedini što je on znao je da uzme loptu, okrene se i šutne. Ništa drugo. I Radamel Falkao je stigao pogubljen. Lučo, Paulo Asunsao i Fernando su bili samo stidljivi, ali su postali fantastični igrači. Pepe, jedan od najboljih štopera na svetu, pa Bruno Alves, kod njih je isto bila primetna fantastična evolucija“, prisetio se Meireles.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×