{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
A ko bude hteo da ga kupi, za tri leta, moraće da plati 150.000.000 evra
Juve se obezbedio: Nema prodaje De Lihta do 2022.

Posao je završen. Ostale su samo formalnosti. Čim Matjas de Liht prođe lekarske preglede postaće zvanično fudbaler Juventusa, ali suštinski to već jeste. Dosta detalja u jednoj od većih transfer sapunica ovog leta dopspelo je u javnost, a sad se pojavio još jedan.

Naime, De Liht će, kakav god učinak da mu bude u Torinu, ostati „zakucan“ za crno-bele makar do juna 2022. Sve je posledica činjenice da se u ugovoru nalazi otkupna klauzula, postavljena na 150.000.000 evra, ali počinje da važi tek za tri leta. To praktično znači da nijedan klub, bilo iz Italije, bilo iz Evrope, ne može ni da priđe Holanđaninu do 2022, čim se Juve obezbedio od, ipak, finansijski moćnika kakvi su Real, Barselona, PSŽ, Mančeser Siti, Mančester junajted.

Svi oni moraće da se strpe i da gledaju De Lihta barem tri sezone u Kalču. Zanimljivo je da se posle juna 2022, u svakom narednom prelanzom roku, visina obeštećenja koje Juventus traži povećava, cena samo skače, pa će u budućnosti, Italijani svakako zaraditi na 19-godišnjem defanzivcu, ako odluče da ga prodaju.

Inače, Matjas de Liht će danas potpisati ugovor na pet godina, sa platom od 7.500.000 evra u osnovici, koja sa mnogobrojnim bonusima može da naraste čak na 12.000.000 evra, što je i bio njegov početni zahtev. Ajaksu na ime obeštećenja pripada 75.000.000 evra.

FOTO: Juventus

 

Najnovije vesti


×