{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Juve se dogovorio s Kjezom! Ali, neće se Fjorentina sa tim pomiriti tako lako

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 12
Viola će zatezati maksimalno iz poznate "ljubavi" prema Staroj dami
no_image.png

Italijanski list La Stampa javlja da se Juventus dogovorio sa fudbalerom Fjorentine Federikom Kjezom! Tačnije, došlo je do dogovora Stare dame i njegovog oca Enrika. Međutim, ta cela priča je daleko od jednostavne i završene. Ovo je samo početak. Evo i zašto...

Naime, Juventus je sve samo ne popularan klub u Firenci. Pamti Viola kako je Juve odveo Roberta Bađa, a kasnije i još neke igrače poput Federika Bernardeskog, tako da na stadionu Artemio Franki nikako nisu raspoloženi da prodaju Kjezu timu iz Torina. Po principu - svima, samo ne Juventusu.

Kako ističu italijanski mediji, Fjorentina bi iz ovih razloga daleko radije prodala talentovanog Kjezu Interu ili Mančester Junajtedu. Samo ne Juventusu sa kojim se Kjeza dugo povezuje.

Kako piše La Stampa, to sve nije zaustavilo Staru damu da pregovara sa Kjezom i da mu ponudi 5.000.000 evra po sezone, a sve to u dogovoru sa Enrikom Kjezom, čuvenim tatom mladog igrača Fjorentine.

Ovaj list dodaje i da vlasnik Fjorentine, Roko Komiso, može da dođe u situaciju da ipak ne može da odbije ponudu Juventusa kada bi ona bila u visini od oko 60.000.000 evra. Kakogod, Komiso će svakako dati prednost Interu ili Mančester Junajtedu. Zbog prethodno navedenih razloga i odnosa kluba iz Firence i iz Torina.

Kjeza je ove sezone postigao sedam golova i imao je pet asistencija na 26 utakmica u dresu Fjorentine. Iskazao se kao veliki talenat, tako da ne čudi što je Juventus toliko "zapeo" da ga dovede u svoje redove.

Čak iako će to značiti novi rat sa Fjorentinom.

Inače, mržnja Viole prema Juventusu datira odavno. U prvom duelu ovih timova Juventus je pobedio 11:0. A posebno je počela da bude velika kada je 1982. Juve "ukrao" Fjorentini titulu, a kasnije 1990. godine potpisao i njenog najboljeg igrača.

Čak u pojedinim delovima Firence  možete da naručite pivo u motivima Fjorentine, sa različitim natpisima. A jedan od njih je “Juventus je go..o”.

Toliko o ljubavi prema Staroj dami. I to vam samo pokazuje koliko je ovo nezgodan transfer u najavi. Bilo gde, samo ne u Juve. To je deviza Viole kada je prodaja Kjeze u pitanju.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×