{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Madriđani su odregovali džentlmenski, sačekaće kraj nedelje da mladi napadač završi sve obaveze sa Ajntrahtom, a onda kompletirati pregovore u velikom stilu
Jović potpisuje ugovor karijere nakon utakmice sa Bajernom

Dogovor je postignut, a za zvaničnu verifikaciju istog čeka se poslednji sudijski zvižduk u ovoj sezoni. Sjajni srpski napadač Luka Jović potpisaće ugovor sa Real Madridom naredne sedmice, pošto želi da zadrži fokus do kraja sezone i utakmice sa Bajernom u subotu, piše madridski AS, koji je prvi izašao sa informacijom da je posao završen, kao i svim pratećim detaljima oko transfera.

Poslednja utakmica u sezoni je izuzetno važna, kako za Bajern koji se bori za titulu, tako i za sastav Adolfa Hitera, koji još uvek nije izgubio sve šanse za plasman u Ligu šampiona. Madriđani su odregovali džentlmenski, sačekaće kraj nedelje, a onda okončanti pregovore u velikom stilu.

Obeštećenje za Jovića iznosiće oko pomenutih 60.000.000 evra, mada još uvek nije poznato da li će deo kompletnog transfera biti neki igrač Real Madrida, koji bi otišao u suprotnom smeru. Kao jedna od potencijalnih opcija pominjao se Marijano Dijaz, čija se vrednost procenjuje na oko 20.000.000 evra. Pored njega pominjale su se i Raul Tomas i Pedro Dijaz, ali bi klub iz Frankfurta najradije da uzme već potpuno formiranog igrača, kakav je Marijano Dijaz.

---- Luka Jović gura Kovačevića i Mihajlovića iz TOP 10 najvećih srpskih transfera svih vremena
---- Luka - još jedna “krađa” Reala ispred Barsinog nosa
---- Zvezdi 1.500.000 evra od Lukinog transfera

Mladi napadač će sa 27 golova u ovoj sezoni odmah postati žestoka konkurencija iskusnom Karimu Benzemi, od kojeg će u narednih nekoliko godina u potpunosti preuzeti ulogu glavnog golgetera u ekipi. Naravno, to ne znači da neće imati važnu ulogu već naredne sezone, s obzirom na profil francuskog napadača, pa će često biti i zajedno na terenu.

Prema ranijim informacijama iz istog izvora, Jović će potpisati ugovor na čak šest sezona i tako nastaviti niz mladih talentovanih pojačanja Madriđana (Asensio, Sebaljos i Braim Dijaz) koji su se obvezali na šestogodišnju vernost Kraljevskom klubu.

Proteklih dana u španskim medijima pominjala se informacija da je Fali Ramadani došao na finalne pregovore i da je imao sastanak sa drugim čovekom Madriđana Hoseom Anhelom Sančezon. Jović će tako na Santijago Bernabeu stići pre Edena Azara, koji bi takođe do kraja meseca trebalo da bude potvrđen kao veliko pojačanje Reala.

Ključni trenutak za sprovođenje operacije zvane "Luka Jović" bio je 17. april, kada je Ajntraht i zvanično iskoristio opciju da za 8.000.000 evra otkupi Srbina iz Benfike. Od tog trenutka nemački klub je bio slobodan da otpočne i formalne pregovore sa Madriđanima. Benfiki sleduje 20 procenata od ukupnog iznosa obeštećenja.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×