{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Jović najviše podseća na Aguera, u Benfiki bio nezreo i samo jedan od mnogih...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Trener srpskog napadača na Lužu prisetio se dana zajedničkog rada…
no_image.png

Svaki početak je težak, a pogotovo kada si klinac u inostranstvu. Odvojen od kuće, porodice, prijatelja, svakodnevnice, u potpuno novom okruženju gde te svi gledaju kao stranca... Tako su se izgubile karijere mnogih srpskih fudbalera koji su pošto-poto jurili ka zapadu evropskog kontinenta. Ne i ona Luke Jovića.

Danas je nekadašnji biser Crvene zvezde najskuplje plaćeni srpski fudbaler u istoriji, član madridskog Reala gde u svojoj prvoj sezoni preživljava svojevrsnu krizu uklapanja u najveći kolektiv na svetu. Kada je, pak, kao dete od 19 godina dolazio u Benfiku, njegovi problemi bili su drugačiji. Došao je kao supertalentovani klinac na Luž, gde je bio prepušten samom sebi, iako je praktično imao pomoć srpskih igrača koji su tada bili u Lisabonu...

Kroz tri i po godine Jović je prošao put od otpisanog u Benfiki, do eksplozije u Ajntrahtu, što mu je donelo transfer karijere. A, njegovih početaka na Lužu prisetio se Elder Kristovao, Jovićev trener u B timu Benfike.
“Sećam se Jovića da je bio jako inteligentan dečko, s mnogo talenta i kvaliteta u kaznenom prostoru. Imao je jednostavne kretnje, ali su bile izuzetno efikasne. Bio je jako mlad, svima je bilo jasno da će morati da prođe period uklapanja u potpuno novu sredinu“, priča Kristovao i dodaje:
“Psihički i karakterno, Jović je bio nezreo, u Srbiji je već bio poznati napadač i novine su samo pisale o njemu“.

U Benfiki je bilo potpuno drugačije... Sve je morao da radi ispočetka. Ali, u Benfiki nisu imali toliko vremena, možda ni želje da rade s njim, zbog čega je otišao u Ajntraht što mu je bio najbolji potez dosadašnje karijere.
“U Benfiki je bio samo jedan od mnogih na spisku, neko pred kim je bio veliki rad kako bi uspeo. Odlaskom u Frankfurt promenio je svoj mentalitet, što je i sam već otkrio. Sada je mnogo zreliji igrač“.

Zanimljivo, Kristavao je Jovića uporedio sa Kunom Aguerom.
“Najviše me podseća na njega, iako je naravno po iskustvu Argentinac u daleko većoj prednosti. Međutim, u pogledu snage i kretnji u kaznenom prostoru, jako su slični. Jović mora još mnogo da poraste kako bi sustigao Kuna“.

Foto: ©Star Sport

Najnovije vesti


×