{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Još malo o Bunji u Totenhemu: Čak i kada je igrao za rezerve imao je ispravan stav

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
„Morate da budete dobar karakter. Kada ste mlad igrač vama nisu potrebni iskusni fudbaleri sa pogrešnim stavom, mrzovoljni igrači koji ne žele da budu tu“, poručio je Ledli King
no_image.png

Sećanje na velike igrače, a pre svega velike ljude, nikada ne bledi. Takav je bio Goran Bunjevčević. Odgovoran i hladnokrvan na terenu, veliki gospodin van njega. O tome svedoče i reči njegovog nekadašnjeg saigrača iz poslednje linije Pevaca Ledlija Kinga, koji je na zvaničnom portalu londonskog kluba pričao o bivšem kapitenu Crvene zvezde.

Bunjevčević i King komandovali su poslednjom linijom Totenhema najviše u sezoni 2002/2003, kada su u tandemu zabeležili 22 nastupa.
"
Goran je bio defanzivac koji je igrao sa loptom, lepa leva noga, vrlo smiren na lopti. Pošteno je reći, u to vreme je on bio drugačiji tip štopera nego što smo navikli da gledamo u Premijer ligi. Doveo ga je Glen Hodl i mogli ste da vidite šta je on video u njemu: tehnički nadarenog igrača, dobrog na lopti, defanzivca koji je mogao da pošalje precizan pas", poručio je King, legendarni defanzivac Pevaca, koji je od 1999. do 2012. godine zabeležio 323 nastupa u belom dresu.

London se i dalje seća Bunje: Više bi mu legla Premijer liga 2019, nego 2001…

Bunjevčević je dragocen igračima koji su tek stasavali.
"Mlađi igrači su bili pune hvale Gorana kada je igrao u rezervama. Morate da budete dobar karakter. Kada ste mlad igrač vama nisu potrebni iskusni fudbaleri sa pogrešnim stavom, mrzovoljni igrači koji ne žele da budu tu. Goran je pomogao mladim igračima, ne samo da igraju dobro, već i da steknu prave manire".

Kinga takođe ne iznenađuje činjenica da je Bunjevčević potom postao sportski radnik.
"
Ne čudi saznanje da je ušao u menadžment, a potom i u ulogu sportskog direktora. Imao je bogato iskustvo i na terenu i van njega, igrao je u različitim zemljama i za reprezentaciju. Pre svega, bio je džentlmen, pravi profesionalac i gospodin", zaključio je King.

Ovo nije sve od Totenhema što se tiče sećanja na Bunjevčevića. U zvaničnom programu za utakmicu, koji će biti u prilici da vide svi akteri večerašnjeg događaja, biće i širea priča o goranu, u kojima će se naći i izjave njegovih bivših sagrača Milenka Aćimovića i Stivena Kelija.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×