{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Napadač reprezentacije Nemačke će biti treći novajlija na Vestfalenu
Još jedno pojačanje Borusije Dortmund: Stiže i Brant!

Borusija Dortmund je žestoko krenula u letnji prelazni rok. Potrošeno je blizu 70.000.000 evra na otkup Paka Alkasera od Barselone i transfere Nika Šulca iz Hofenhejma i Torgana Azara iz Menhegladbaha. A na pragu potpisa je još jedan nemački reprezentativac.

Bild javlja da će uskoro i Julijan Brant postati fudbaler Borusije Dortmund!

Uprkos plasmanu njegovog Bajer Leverkuzena u Ligu šampiona, krilni napadač je rešio da napravi korak napred. Pregovori između Borusijinog direktora Mihalea Corka i Brantovog igrača Jirgena koji ga zastupa kao agent su već obavljeni i načelan sporazum je postignut. Igrač želi u Dortmund i to je najvažnija stavr za realizaciju posla.

Transfer bi trebalo da izsnosi oko 25.000.000 evra što je Brantova otkupna klauzula u Leverkuzenu. Brant sigurno vredi više, ali je Leverkuzen morao da pristane na tako malo klauzulu kada su produžavali ugovor sa igračem da ne bi otišao bez obeštećenja. Taj iznos za Borusiju ne predstavlja nikakvu prepreku i Bajeru su ruke vezane u ovoj situaciji.
Još se ne predajemo“, kratko je prokomentarisao Leverkuzenov direktor Rudi Feler.

Ipak, njegove nade su tanke, a da su u klubu bili spremni na ovakav scenario govori i dovođenje Kerima Demirbaja iz Hofenhajma koji bi trebalo da bude prirodna zamena za Branta.

Brant je imao i ponude Atletika, Totenhema i Pari Sen Žermena, ali se odlučio da ostane u Nemačkoj i bude deo ambicioznog projekta na Vestfalenu.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×