{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Pred poslednje kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo poznato 16 učesnika. Očekuje se konačan rasplet, a posle doigravanja ćemo dobiti i finalna četiri protagonista završnog turnira
Još četiri nepoznate

Ima još četiri nepoznate pred poslednje kolo kvalifikacija za EURO. Engleska, Češka, Ukrajina, Nemačka, Holandija, Hrvatska, Španija, Švedska, Poljska, Austrija, Francuska, Turska, Belgija, Rusija, Italija i Finska obezbedili su direktan plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontineta, a i posle finalne runde kvalifikacija neke reprezentacije će dobiti mogućnost plasmana na završni turnir putem doigravanja kroz Ligu nacija.

Najmanje dramatična je Grupa B, u kojoj treba da se dogodi čudo, pa da se promeni već viđeni drugoplasirani. Naime, reprezentacija Srbije još ima minimalne šanse za direktan plasman, ali se on verovatno meri u promilima. Trenutno su Orlovi na bod manje od Portugalije i u poslednjem kolu moraju da pobede Ukrajinu, ali i da istovremeno dočekaju kiks Kristijana Ronalda i drugova protiv Luksemburga. A, to je gotovo nemoguća misija.

Luksemburg je na četvrtom mestu, na kojem će i ostati nakon ovog kola bez obzira na ishod današnje utakmice. Portugalci su pozicionirani iza Ukrajine, a u poslednjem kolu im treba pobeda kako bi osigurali mesto na EP. Izabranici Fernanda Sa​ntoša na domaćem terenu su bili bolji od Luksemburžana sa 3:0.

Što se tiče Grupe E, Hrvatska je sinoćnjim trijumfom nad Slovačkom izborila mesto među 24 učesnice, ali ostaje otvorena borba za drugo mesto. Mađarska je trenutno druga s 12 bodova, Vels treći sa 11, dok je Slovačka četvrta sa 10 bodova. U poslednjem kolu sastaju se Vels i Mađarska, dok Slovačka igra sa Azerbejdžanom i ovde je sve apsolutno otvoreno. Ukoliko Mađari slave osiguravaju drugo mesto, a identična je situacija i sa Velsom. Slovacima s druge strane treba pobeda, ali im treba i podela bodova u drugom dvoboju.

Situacija u Grupi D je još dramatičnija, jer nijedna reprezentacija kolo pre kraja nije sigurna. Trenutno je Danska prva s 15 bodova, Švajcarska druga sa 14, a Republika Irska treća sa 12 bodova. Irci dočekuju Dance i ukoliko trijumfuju sigurno idu dalje zbog boljeg međusobnog skora, a bilo koji drugi rezultat vodi Dance i Švajcarce, kojima uz pobedu protiv slabašnog Gibraltara treba minimalno nerešeno u Dablinu.

Za preostala četiri mesta moraćemo da sačekamo finala baraža.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Nedelja

GRUPA A
18.00: (5,20) Bugarska (3,70) Češka (1,70)
18.00: (7,75) *Kosovo (4,80) Engleska (1,40)

GRUPA B
15.00: (25,0) Luksemburg (13,0) Portugalija (1,07)
15.00: (2,20) Srbija (3,40) Ukrajina (3,30)

GRUPA H
20.45: (10,0) Albanija (5,00) Francuska (1,33)
20.45: (15,0) Andora (6,50) Turska (1,20)
20.45: (7,50) Moldavija (4,00) Island (1,50)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Najnovije vesti


×