{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Jokanović: Naša titula sa Deportivom danas bi teško bila moguća

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
„Bilo je zadovoljstvo igrati u timu sa Najbetom, Maurom Silvom i Makajom", priseća se Jokanović
no_image.png

Sjajni srpski strateg Slaviša Jokanović promenio je sedam zemalja u trenerskoj karijeri. Sve je krenulo od Partizana 2007. godine, a potom je išlo preko Talanda, Bugarske, Španije, Engleske, Izraela i sada Katara, gde će uskoro otpočeti drugu godinu na klupi tamošnje Al Garafe.

U intervjuu za špansku agenciju EFE, Jokanović se prisetio fantastičnog Super Depora, sa kojim je u sezoni 2000/2001. osvojio šampionsku titulu. Sećanja na vreme provedeno na Riazoru su nezaboravna, a srpski trener ne isključuje mogućnost da jednog dana sedne na klupu Deportiva.
"Godinama živim u Španiji i ponekad imam priliku da odem tamo. Proveo sam godinu i po dana u La Korunji i sećanja su vrlo dobra. Bio je to kvalitetan tim, predvođen Havijero Iruretom, koji je imao svoj preopoznatljiv stil, sva moja sećanja na ovaj tim su pozitivna. Imali više od 20 igrača u saastavu i svaki je imao svoju ulogu. Bilo mi je zadovoljstvo igrati u timu sa Najbetom, Maurom Silvom, Makajom...", kaže Jokanović.

Srpski strateg uvek je bio odmeren u izjavama i smatra da rezultat koji je tada ostvario Deportivo u ovom trenutku ne bi bio moguć.
"Ta tim ove veličine osvajanje titule u današnjem fudbalu deluje gotovo nemoguće. Ali, ništa nije nemoguće. Imamo nekoliko primera, poput Lestera. BIće teško, ali nadam se da će se jednog dana ponovo desiti takav podvig".

Putevi profesionalnih igrača i trenera često je nepredvidiv.
"To je moderan život. Ovo je sedma zemlja u kojoj sam trener. Učim o različitim kulturama, različitom nivou fudbala. Uživam u svojoj profesiji. Fokusiran sam na to da dam najbolje svom timu. Očekujem da ću još mnogo godina biti u ovom poslu i pokušaću da uživam u njemu".

Jokanović smatra da bi trebalo završiti fudbalsku sezonu.
"Gubici su ogromni, posebno za velike lige. Ulažu se napori da se prvenstveni mečevi završe. Timovi verovatno neće imati optmalne uslove, ali teoretski ćemo morati da završiomo uve sezonu, što bi za ovu profesiju i fudbal bilo dobro. Svaki dan koji prođe postaje sve složenije, jer ostaje sve manje vremena".

KATAR SE GRADI NA SVE STRANE, BIĆE SAVRŠENO SVETSKO PRVENSTVO

Srpski trener veruje da će u Kataru sve biti potpuno spremno za Mundijal 2022. godine.
"Gradi se na sve stran, stadioni, putevi, podzemna železna, novi hoteli, zgrade. Čini mi se da će sve izgledati potpuno drugačije nego danas. Biće savršeno pripremljeni za Svetsko prvenstvo".

S obzirom da se sve dešava u Dohi i oko nje, svi fudbalski autoriteti su smešteni u neposrednoj blizini, pa su tako kontakti sa Ćavijem Ernandezom, trenerom Al Sada, prilično česti.
"To je manje-više liga grada. Najduža putovanja su 30 kilometara, tako da živimo u istom gradu, kreemo se na istim mestima i možemo se pokapati u danima kada ne radimo. AProšle godine moj tim je završio na osmom mestu od ukopno 12, a sada smo četvrti. To je pozicija koja bi mogla da nas odvede u azijsku Ligu šampiona. Konstantno napredujemo".

Fudbalsku planetu nedavno je napustio veliki Radomir Antić, sa kojim je Jokanović imao izuzetan odnos.
"Samo vođenje tri najveća kluba u Španiji teško da neko može ponoviti. Trajao je mnogo godina u španskom fudbalu, bio pionir dobrog fudbala, dominantne igre bez straha. Bio je čovek koji je uvek bio sposoban da reševa probleme u ličnom i profesionalnom životu. Bio je sjajan čovek", zaključio je Jokanović.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×