{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ukratko, to je poruka igračima Fulama od njihovog menadžera pred početak nove sezone Premijer lige. Pa neka se zamisle jer 120 miliona evra koliko je Srbin potrošio ovog leta na dovođenje pojačanja nisu pala sa neba niti su izvučena iz džaka punog novogodišnjih poklona
Jokan nije Deda mraz i ne deli poklone

Osim onih najvećih klubova, ovdašnji zaljubljenici u ostrvski fudbal, a tu mislimo pre svega na englesku Premijer ligu, imaće u sezoni 2018/19, koja počinje danas duelom Mančester junajteda i Lester Sitija od 21 čas, za koga da navijaju. Onako, iz srca.

Ne računajući klupske podele, tu je uvek neko iz naše zemlje sa kojim možemo da se postiovetimo. Nema, pak mnogo Srba u ovom najskupljem fudbalskom takmičenju na svetu, tek da se iskoriste prsti jedne šake (a može ih uskoro biti i manje): Nemanja Matić, Luka Milivojević, Aleksandar Mitrović, Lazar Marković i Marko Grujić.  A jedini stručnjak iz naše zemlje koji će voditi jedan prenijerligaški klub je Slaviša Jokanović. Jedan i jedini!

Nekada vrsan fudbaler postaje polako i vrhunski trener-menadžer, što dobro znaju i njegovi direktori koji su bili voljni da mu daju čak 120 miliona evra za dovođenje novih igrača. Klub iz Londona predvođen Jokanovićem neće imati nimalo lak zadatak da ostane prvoligaš i pored toga što su se pojačali Andreom Širleom, Aleksandrom Mitrovićem, Serthio Rikom, Lusijanom Vijetom itd.

"Veoma sam uzbuđen! A cilj nam je uvek isti - da uzmemo sva tri poena na sledećem meču.", govorio je Novosađanin na prvoj konferenciji za medije pred početak šampionata, "Važno je da pokažemo ambiciju i želju da budemo pri vrhu, stvaramo tim da bude kompetitivan na ovom nivou. Imali smo veliku investiciju na transfer tržištu i nadam se da ćemo odmah videti benefite. Ja nisam Deda Mraz - ja ne delim poklone! Igrači moraju da se bore za svoju poziciju. Fokusiran sam na težak rad, a najviše volim da radim korak po korak. Srećan sam da su naši navijači pozitivni, pa ćemo dati sve od sebe da ostano u tom raspoloženju i da budu zadovoljni."

Prvi protivnik londonskom klubu u novoj sezoni je Kristal Palas koji sa kapitenskom trakom predvodi Luka Milivojević.

"Sutra ne mogu da iskoristim Denisa Odoija koji je suspendovan. Alfi Moson još nije počeo da radi sa nama, a Tim Rim i Ajite Flojd su povređeni. Palas je premijerligaški klub, dakle sa znatno večih iskustvom rada u ovom takmičenju. Veoma su opasni u napadu gde prete Zaha, Benteke i Tausend. I Luka Milivojević nam može naneti štetu" - nije Jokan zaboravio na zemljaka.

Foto: Action Images

Najnovije vesti


×