{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Jokan bi se složio, Ranijeri na promociji u Sampu: Nije ovo Fulam pa da slušaju algoritme

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Ako ste se pitali zašto se Fulam nije zadržao u Premijer ligi
no_image.png
Klaudio Ranijeri

Nekad ti samo daju igrače i kažu: Hajde sad, napravi tim”.

Ovako je Slaviša Jokanović, nakon što se rastao sa Fulamom, opisao kako funkcionišu stvari u klubu sa Krejven Kotidža. Javna je tajna i u Engleskoj da Šahid Kan previše toga dozvoljava sinu Toniju i pre svega njegovim prijateljima Amerikancima, momke sa previše samopouzdanja i premalo znanja o fudbalu. A ako niste verovali Jokanoviću, evo ga i prekaljeni Klaudio Ranijeri da potvrdi da nije toliko čudno što je Fulam uprkos velikim ulaganjima ekspresno ispao iz Premijer lige u Čempionšip.

Ranijeri je o Fulamu progovorio na zvaničnoj promociji u Sampdoriji, jer je tamo stigao kako bi klub iz Đenove spasio ispadanja. Euzebio Di Frančesko mu je ostavio tim na začelju Serije A, pa se nekako sama nametnula ta paralela. I u Fulam je Tinkermen stigao da bi ga izbavio. Nije uspeo. Ali…
Sampdorija nije Fulam. Ne zaboravite da je Fulam bio novajlija sa igračima koji nikad nisu igrali Premijer ligu. A u januarskom prelaznom roku klub je pratio savete algoritama. Ovo je skroz druga priča”, optimistički će Ranijeri o izazovima u Đenovi, dok usput bocka Kotadžerse.

Ali to je neka druga priča. Sad malo o Sampdoriji. Zanimljivo, već drugi put u razmaku od samo sedam meseci Ranijeri menja Di Frančeska. Prvo u Romi, sad u Sampu. I sad će debitovati baš protiv Rome i to za svoj rođendan.
Navijač sam Rome i to što ću protiv nje debitovati na moj rođendan – to je divno. Ali na terenu nema ljubavi, neka bolji pobedi”.

O samom pozivu iz Đenove…
Da budem iskren, bio sam iznenađen. Operisao sam koleno i nisam očekivao da ću dobiti ovakav lek. Ali uverem sam da ovaj tim ne zaslužuje da bude na poslednjem mestu na tabeli Serije A. Naravno, to što smo na začelju govori da nam manjka samopouzdanja, ali ne smemo da se predamo. Najvažnije je da se borimo do smrti. Nebitna mi je taktika, sve sam i igrao u karijeri. Ja čak ni ne biram tim, igrači me prosto ubede ko zaista želi da spase Sampdoriju”.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×