{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Jevtović: Eto najbolji s kojim sam igrao, u Zvezdi sam ispunio san

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
“Sada sam srećan na Kipru, gde je jako lepo. Ima dosta dobrih restorana i često mi dolazi porodica“, kaže srpski ofanzivac
Jevtović: Eto najbolji s kojim sam igrao, u Zvezdi sam ispunio san

Mnogo se u navijačkim krugovima očekivalo od Milana Jevtovića. Njegovom dolasku u Crvenu zvezdu prethodio je raskid ugovora u Antaliji, koju je napustio zajedno sa Joanom Đuruom i Mustafom el Kabirom.

Jevtovićevo vreme u Zvezdi nije prošlo očekivanim tokom, pošto u jakoj konkurenciji nije uspevao da se izbori za redovnu minutažu i sada za hleb zarađuje u kiparskom Apoelu.
“San svakog fudbalera u Srbiji je da nosi dres Zvezde ili Partizana. Navijač sam Zvezde, tako da sam ispunio svoj san. Sada sam srećan na Kipru, gde je jako lepo. Ima dosta dobrih restorana i često mi dolazi porodica“, priznaje Jevtović.

Turbulentan je bio i njegov boravak u Antaliji po dolasku iz Boda u leto 2016. Zbog toga je rešio da se vrati u Norvešku i počne ispočetka.
“Otišao sam u Rozenborg, najbolji klub u Norveškoj i tamo sam pronašao sreću. Bio sam šampion države, osvajač kupa i imao šansu da igram kvalifikacije za Ligu šampiona i igram Ligu Evrope. Ljudi su me voleli, osećaj je bio fantastičan“, priseća se Jevtović i nastavlja:
“Posle godinu dana vratio sam se u Antaliju. U to vreme Crvena zvezda me je jako želela, htela i da plati obeštećenje, ali je Antalija bila tvrd pregovarač. Transfer se nije dogodio, pa sam odlučio da ostanem. Verovao sam treneru Hamzi Hamzaogluu i igrao redovno. Borili smo se i uspeli da opstanemo u prvenstvu“.

Ugovor s Antalijom raskinuo je na konto neredovnih isplata, a navodno se kasnije odrekao 500.000 evra iz ugovora.
“Hteo sam samo da budem pošten“, priznaje krilni ofanzivac.

Možda mu vreme u poznatom turskom letovalištu nije prošlo najlepše, ali kaže da neće nikada zaboraviti vreme koje je proveo u Turskoj.
“Svi klubovi imaju navijače koji su jako dobri i oni čine da igrači budu još bolji na terenu. Najbolje pristalice ima Antalija. To je bilo nešto neverovatno. Zaista su bili neverovatni i nikada neću da ih zaboravim“, kaže Jevtović i dodaje:
“Naučio sam mnogo iz celog iskustva, kao igrač i osoba. Mnogo toga dobrog naučio sam od Samuela Etoa, Joana Đurua, Jekte Kurtulusa, Emrea Gurala. Najviše vremena proveo sam sa Ferhatom Kaplanom i Sakibom, takođe i sa Ajtadžom. Oni su mi bili kao braća. Pomagali su mi sa svim stvarima, čak se i danas redovno čujemo“.

Priznaje i da je turska liga izuzetno jaka...
“Jako dobro takmičenje, vidite koliko samo ima velikih imena svake godine. Eto je najbolji fudbaler s kojim sam igrao i kojeg sam video u Turskoj, a konkurencija je jaka... Kvarežma, Gomis, Babel... Mnogo je asova“.

Foto: ©Star Sport

Najnovije vesti


×