{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Jednom davno jedno dete volelo je da trči za loptom! Sada je odraslo

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Nikolo Barela postao je jedan od kljućnih asova Intera, uz pomoć Radže Najngolana, protiv koga danas ukršta koplja
Jednom davno jedno dete volelo je da trči za loptom! Sada je odraslo

Jednom davno jedno dete je volelo da trči za loptom i bilo je očarano posmatrajući treninge starijih. Pažljivo ih je proučavalo, nestrpljivo čekajući dan kad će se sa njima suočiti. Taj dečko, Nikolo Barela, bio je toliko ponosan, da je oduvek želeo da izazove najbolje.

Kada je katapultiran iz Primavere u prvi tim Kaljarija, nije bio nespreman. Poput mačke se dočekao na noge. Iskoristio je priliku. Pratio je svaki korak Radže Najngolana, upijao njegov pregled igre i trudio se da loptu cilja baš kao on. Vremenom su Nindža i Nikolo postali prijatelji, skoro braća. Ista želja za pobedom, ista volja za borbom na svaku loptu, isti agent.

Sardinija im je očigledno srećno ostrvo, a Kaljari grad koji im je omogućio etabliranje među najjačima na Apeninima. Odskočna daska ka slavi. Prošlog leta Najngolan i Barela uspeli su da ispune još jedan zajednički san, da zajedno igraju u sjajnom timu. Onom, koji se ne zadovoljava prosekom.

Jedino, što je Inter odabrao Nikola kao jednog od simbola budućeg projekta, istovremeno stavivši do znanja Radži da nije poželjan. Dvojica prijatelja mogli delili su opremu Nerazura svega nekoliko dana na turneji po Aziji, a potom su se putevi ponovo razdvojili.

Zbog raznih tegoba, Belgijanac nije uspeo da ostavi trag u Interu prošle godine. Ili barem ne kako je očekivao. Baš kao i Spaleti i brojni navijači Nerazura, koji su ga prvog dana dočekali kao zvezdu, kao igrača koji će da povede klub ka pijedestalu.
"Dokazaću da nisu bili u pravu kada su me se odrekli", govorio je Najngolan nekoliko puta tokom poslednjih meseci, koji gori od želje da ubedi Kontea da se fokusira na njega.

Radža u Kaljariju živi novim životom. Odigrao je 17 utakmica, postigao četiri gola, upisao pet asistencija i odigrao važnu ulogu u jednom od najprijatnijih iznenađenja sezone.

Ako se Nindžu može reći da se ponovo rodio, onda je Barela definitivno eksplodirao, dokazujući da vredi svih 45 miliona (uključujući bonuse) koje je Inter izvadio iz džepa tokom leta. Ostavio je mladić koga Gazeta delo Sport često opisuje kao novu verziju Stivena Džerarda sjajan utisak i u Ligi šampiona, gde je prvi gol postigao protiv Slavije iz Praga u Milanu, dok su mnogi mediji na Čizmi ocenili da je "diplomirao" na meču u Barseloni.

Taj dečak je odrastao i danas će se nameriti oči u oči sa "svojim" Radžom, kada Inter u okviru 21. kola Serije A, nešto posle podneva, dočeka Kaljari (12.30).

ITALIJA 1 - 21. KOLO

Petak
Breša – Milan 0:1 (0:0)
/Rebić 71/

Subota
SPAL - Bolonja 1:3 (1:1)
/Petanja 23 - Vicari 24ag, Berou 59, Poli 63/

Fiorentina - Đenova 0:0

Torino - Atalanta 0:7 (0:3)
/Iličić 17, 53, 54, Gosens 29, Zapata 45+1, Murijel 86, 88/

Nedelja
12.30:  (1,33) Inter  (5,40)  Kaljari (8,50) 
15.00:  (2,30) Sampdorija  (3,35)  Sasuolo (3,10) 
15.00:  (1,65) Verona (3,80)  Leće (5,50) 
15.00:  (2,45) Parma (3,20)  Udineze  (3,00) 
18.00:  (2,70) Roma  (3,40)  Lacio (2,55) 
20.45:  (3,60) Napoli  (3,45)  Juventus (2,10) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama

Najnovije vesti


×